Τρίτη 30 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ
Αντιδρούν στην «απελευθέρωση»

Στο πλευρό τους η ΠΑΣΕΒΕ και το ΚΚΕ

Κινητοποίηση με τη συμμετοχή πλήθους εργαζομένων που δουλεύουν σε λαϊκές αγορές πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στο Σύνταγμα. Οι παραγωγοί αντιδρούν στις ρυθμίσεις - που είχε εντάξει η κυβέρνηση στο πολυνομοσχέδιο - για την «απελευθέρωση» του επαγγέλματος, θεωρώντας ότι ανοίγει ο δρόμος για να αδειοδοτηθούν νομικά πρόσωπα, ουσιαστικά μεγάλες επιχειρήσεις. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και χαιρέτισε ο Σπ. Χαλβατζής, βουλευτής του ΚΚΕ.

Παρέμβαση στη συγκέντρωση έκανε επίσης η ΠΑΣΕΒΕ. Αντιπροσωπεία της Γραμματείας της εξέφρασε τη συμπαράσταση των αγωνιστικών αντιμονοπωλιακών δυνάμεων στο δίκαιο αγώνα των συναδέλφων επαγγελματιών των λαϊκών αγορών. Απεύθυναν επίσης τον παρακάτω χαιρετισμό:

«Η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση Επαγγελματιών - Βιοτεχνών - Εμπόρων χαιρετίζει και στηρίζει την κινητοποίηση των συναδέλφων επαγγελματιών των λαϊκών αγορών.

Η ρύθμιση του πολυνομοσχεδίου της τρικομματικής κυβέρνησης έχει ένα και μοναδικό στόχο ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ από τη λαϊκή αγορά τους χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες που καθημερινά παλεύουν για ένα μεροκάματο και στη συνέχεια να δρομολογήσει την παράδοση της λαϊκής σε εμπορικές αλυσίδες που το έχουν ήδη στα σχέδιά τους.

Αυτή είναι η λεγόμενη απελευθέρωση και ανάλογα μέτρα με τον ίδιο στόχο έχουν παρθεί σε δεκάδες κλάδους. Σήμερα στη Βουλή αποφασίζουν ένα ακόμα πακέτο μέτρων που φορτώνει με νέα βάρη τα λαϊκά στρώματα. Φορτώνουν τα βάρη της κρίσης σε εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους. Η ρύθμιση για τους επαγγελματίες της λαϊκής αγοράς είναι κομμάτι αυτής της επίθεσης.

Ολοι μαζί εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι πρέπει να αντισταθούμε στην κατεδάφιση των κατακτήσεων που έχουν απομείνει. Ολοι μαζί στον κοινό αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής που μας εξοντώνει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ