Τετάρτη 8 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
«Δεν πάμε ως φαβορί»

Η αντίστροφη μέτρηση - για τον ημιτελικό, στο φάιναλ 4 της Ευρωλίγκας, την Παρασκευή (19.00) στο Λονδίνο απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας - φτάνει προς το τέλος της. Και στον Ολυμπιακό η προετοιμασία, ψυχολογική και σωματική, μπαίνει στην τελική της ευθεία.

Οι «ερυθρόλευκοι», αν και κάτοχοι του τροπαίου, χαρακτηρίζονται ως αουτσάιντερ για να βρεθούν στον τελικό της Κυριακής. Αυτό όμως δε φαίνεται να τους ενοχλεί. Μάλλον το αντίθετο, αν κρίνουμε από τις δηλώσεις που κάνουν στελέχη τους.

Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση (στην ΟΠΑΠ TV) του Γ. Μπαρτζώκα: «Υπήρχε μεγάλη πίεση να επιβεβαιώσει ο Ολυμπιακός, όσα πέτυχε πέρσι. Τώρα πια αφού το κατάφερε, ξέρουμε ότι δεν πάμε ως φαβορί. Κι αυτό είναι καλό, πιθανώς δε να προσφέρει βάρος στους αντιπάλους μας. Πηγαίνουμε ως αουτσάιντερ και μας αρέσει αυτός ο τίτλος. Δεν μας ενοχλεί ενώ η ΤΣΣΚΑ, από ό,τι βλέπω και από τις δηλώσεις τους, θέλει τον τίτλο του φαβορί. Αυτό μόνο καλό μας κάνει».

Ο προπονητής των πρωταθλητών χαρακτήρισε επιτυχία και μόνο τη συμμετοχή, αφού «είμαστε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης». Υποστήριξε ακόμα - μεταξύ άλλων - ότι θα προσπαθήσει η ομάδα του να αντιμετωπίσει τη διοργάνωση «όπως μία εκτός έδρας αναμέτρηση», προσθέτοντας: «Για τους παίκτες και τους προπονητές θα πρέπει να είναι ένα ακόμα παιχνίδι. Μπορούμε να διαχειριστούμε τον όποιο ενθουσιασμό μας πια. Προετοιμάζουμε το παιχνίδι χωρίς να αλλάξουμε τίποτε στις συνήθειές μας».

Αναφορικά με την ΤΣΣΚΑ, ο Μπαρτζώκας, είπε: «Φέτος η ΤΣΣΚΑ δεν σε φοβίζει τόσο, όμως παραμένει μία πολύ καλή ομάδα. Με έμπειρους παίκτες από τέτοιους αγώνες. Θα πρέπει να αμυνθούμε και να ελέγξουμε το τρέξιμό μας. Να μην πάμε σε βιασύνη. Εμείς ως όπλο έχουμε το τρέξιμο μέσα στο γήπεδο, την αποφασιστικότητα και τη σωστή εκτέλεση. Σε αντίθεση με την ΤΣΣΚΑ που πάει στο πέντε εναντίον πέντε, με στόχο την αξιοποίηση των ψηλών τους και γενικά παιδιών που παίζουν καλά σε αργό ρυθμό. Εκεί το βλέπω το ματς. Αυτοί να είναι σε πιο αργό παιχνίδι κι εμείς με περισσότερο τρέξιμο».

  • Παίκτης του Παναθηναϊκού είναι ουσιαστικά ο Ραμέλ Κάρι. Ο Αμερικανός γκαρντ αναμενόταν αργά χτες στην Αθήνα, ώστε να διευθετηθούν τυπικές (κατά τους «πράσινους» διοικούντες) λεπτομέρειες και να ενσωματωθεί στην ομάδα. Στόχος η γρηγορότερη δυνατή προσαρμογή, ώστε να βοηθήσει ουσιαστικά στα Play offs. Ο 33χρονος (ύψους 1,91μ.) έμεινε ελεύθερος από την ουκρανική BC Ντόνετσκ. Στο Eurocup είχε - κατά μέσο όρο - 14,2 πόντους, 3 ριμπάουντ, 2,2 ασίστ και 1 κλέψιμο σε έξι εμφανίσεις. Στο ουκρανικό πρωτάθλημα είχε (σε 34 παιχνίδια) 13,2 πόντους, 3,3 ριμπάουντ, 2,9 ασίστ και 1 κλέψιμο.
  • Σε τροχαίο δυστύχημα - που έγινε τα ξημερώματα της Τρίτης - με τη μοτοσικλέτα του, έχασε τη ζωή του ο 27χρονος καλαθοσφαιριστής του Παπάγου, Νίκος Γραμματόπουλος. Συλλυπητήριες ανακοινώσεις εξέδωσαν ο σύλλογός του, ο ΠΣΑΚ κ.ά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ