Παρασκευή 10 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ
Καταγγέλλει την ισραηλινή επίθεση στη Συρία

Σε ανακοίνωσή του το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) στις 8 Μάη καταγγέλλει με τον πιο έντονο τρόπο την πρόσφατη στρατιωτική επίθεση του Ισραήλ εναντίον συριακών στόχων στην Δαμασκό. Σε αυτή σημειώνει: «Οι πρόσφατες αεροπορικές επιδρομές του ισραηλινού στρατού ενάντια στη Συρία και στο λαό της συνδέονται πλήρως και πάνε χέρι χέρι με την υποστήριξη του ισραηλινού καθεστώτος προς τις ένοπλες μισθοφορικές ομάδες που δρουν μέσα στην Συρία και στοχεύουν στην περαιτέρω αποσταθεροποίηση και βίαιη ανατροπή του συριακού καθεστώτος.

Η ισραηλινή επίθεση στη Συρία αποκαλύπτει την πραγματική «συμμαχία» των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων των ΗΠΑ, της ΕΕ και τους περιφερειακούς συμμάχους του Ισραήλ, την Τουρκία και τα αντιδραστικά Αραβικά καθεστώτα με τις φονταμενταλιστικές ομάδες που σκορπάνε το θάνατο και τον τρόμο στη Συρία. Αποτελεί πρόκληση και προσπάθεια κλιμάκωσης της έντασης που στοχεύει στη γενίκευση του πολέμου.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης υπογραμμίζει την κατηγορηματική του αντίθεση με τις ισραηλινές επιθέσεις αλλά και τα σχέδια για «Μεγάλη Μέση Ανατολή», τα οποία εξυπηρετούν τα συμφέροντα των πολυεθνικών μονοπωλίων για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και σφαιρών επιρροής. Τώρα, γίνεται ακόμη πιο καθαρό ότι η εγκατάσταση των πυραύλων Patriot του ΝΑΤΟ στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας εξυπηρετεί τα σχέδια για ανοιχτή επέμβαση στην Συρία.

Η ισραηλινή επίθεση στη Συρία δείχνει επίσης την υποκρισία των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων οι οποίες ενώ δεν καταδίκασαν τις επιθέσεις υποστηρίζουν ταυτόχρονα την ισραηλινή κατοχή στα συριακά υψίπεδα του Γκολάν, στα αγροκτήματα Σεμπάα του Λιβάνου και τη συνεχιζόμενη κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών. Αποδεικνύει επίσης τα δυο μέτρα και σταθμά του ΟΗΕ όταν επιβάλουν κυρώσεις εναντίον της Συρίας τη στιγμή που το Ισραήλ επιτίθεται στην πρωτεύουσά της.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης εκφράζει την αλληλεγγύη του στο λαό της Συρίας για το δικαίωμά του να υπερασπιστεί τα εδάφη του ενάντια σε οποιαδήποτε ξένη παρέμβαση και στο δικαίωμά του να καθορίζει ο ίδιος τις τύχες του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ