Σάββατο 11 Μάη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δύο νεκροί στους τόπους δουλειάς

Τραγικό θάνατο βρήκε ο ιδιοκτήτης φορτηγού Αντ. Κουντούρης, εργαζόμενος στην «Coca Cola» με το καθεστώς του «συνεργάτη», όταν στη διάρκεια εκφόρτωσης εμπορεύματος για άγνωστους λόγους η νταλίκα άρχισε να μετακινείται. Οταν ο Α. Κουντούρης, προσπάθησε να πλησιάσει τη νταλίκα και να ανέβει από το πλάι για να τραβήξει το χειρόφρενο, η νταλίκα άρχισε να στρίβει με συνέπεια να τον συνθλίψει. Μεταφέρθηκε στο «Αττικόν» Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Ηταν περίπου 25 χρονών και το «ατύχημα» έγινε στις αποθήκες του «PRAKTIKER» και της «CARREFOUR-ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ» στο Αιγάλεω.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν συνδικαλιστές της «Coca Cola», η εντατικοποίηση της εργασίας ιδιαίτερα στους ιδιοκτήτες και οδηγούς φορτηγών της εταιρείας, είναι στην ημερήσια διάταξη. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε πολλές περιπτώσεις εργάζονται πάνω από 10 και 12 ώρες ημερησίως, ενώ σύμφωνα με καταγγελίες, ο άτυχος ιδιοκτήτης την προηγούμενη μέρα είχε σχολάσει γύρω στις 10 το βράδυ.

Νεκρός 52χρονος εργάτης γης

Τη ζωή του έχασε ο 52χρονος Νικόλαος Καλογερόπουλος στις 28/4/2013 στην περιοχή Εγκλιανού του Δ. Πύλου - Νέστορος. Σύμφωνα με το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας, ο εργάτης γης «κατά τη διάρκεια γεωργικών εργασιών σε κτήμα με ελαιόδεντρα αγνώστου ιδιοκτησίας τραυματίστηκε θανάσιμα, όταν ανετράπη ο γεωργικός ελκυστήρας (τρακτέρ) που οδηγούσε, με αποτέλεσμα να τον καταπλακώσει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ