Τρίτη 14 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
Ο λόγος στη μαθητική καλλιτεχνική δημιουργία

Συνάντηση της ΚΝΕ με μέλη μαθητικών καλλιτεχνικών ομάδων

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση
Μέσα σε ζεστό κλίμα, το απόγευμα του Σαββάτου, μαθητές που συμμετέχουν σε καλλιτεχνικά σχήματα μοιράστηκαν προβληματισμούς, ιδέες, ανησυχίες και απόψεις με την Επιτροπή Φεστιβάλ του ΚΣ της ΚΝΕ. Την πρωτοβουλία για τη συνάντηση πήρε η ΚΝΕ απευθύνοντας κάλεσμα σε μαθητές που έντυσαν μουσικά, θεατρικά, χορευτικά τα μαθητικά φεστιβάλ που έγιναν με μεγάλη επιτυχία το προηγούμενο διάστημα στην Αττική.

Οι μαθητές που βρέθηκαν εκεί εξέφρασαν την επιθυμία να βρει συνέχεια η δουλειά που έγινε μέσα από τα μαθητικά φεστιβάλ. Η κουβέντα ξεκίνησε από τη συμμετοχή τους σε αυτά, έγιναν παρατηρήσεις, ώστε το αποτέλεσμα να γίνει ακόμα καλύτερο, ανταλλάχτηκαν εμπειρίες από το τι βιώνει σήμερα ο νέος που έχει μεράκι με την Τέχνη σε οποιαδήποτε μορφή. Η υποβάθμιση της καλλιτεχνικής αγωγής στο σχολείο και η απουσία της στο λύκειο, η απλησίαστη για τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας ιδιωτική καλλιτεχνική εκπαίδευση, το ότι το σχολείο και τα φροντιστήρια δεν τους αφήνουν χρόνο να ασχοληθούν με την Τέχνη, βρέθηκαν στο επίκεντρο καθώς αποτελούν καθημερινότητα για τους μαθητές. Παράλληλα, οι μαθητές με τον ενθουσιασμό και το πείσμα που πρέπει να διακρίνει τους νέους, έδειξαν ότι παλεύουν για να ξεπερνούν δυσκολίες, ότι τους άγγιξε το σύνθημα των μαθητικών φεστιβάλ «Αλλαξε τον κόσμο: το ' χει ανάγκη».

Το ραντεβού ανανεώθηκε για νέα συνάντηση, στην οποία θα συζητήσουν συγκεκριμένες προτάσεις για να γίνει πράξη η διάθεση που εξέφρασαν για συνέχιση των πρωτοβουλιών που δίνουν βήμα στη μαθητική δημιουργία να μιλήσει για όσα οι νέοι ζουν και ονειρεύονται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ