Τρίτη 14 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Καταστέλλεται ακόμα και η σκέψη για απεργία!

Το βράδυ του Σαββάτου δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (Αρ. Φύλλου 1139/11-5-2013) η απόφαση του πρωθυπουργού (Αριθ. Υ 281) για την «Πολιτική Κινητοποίηση των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης». Το σκεπτικό της κάνει λόγο για «σημαντική διαταραχή στην κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας» (σ.σ. από την πρόταση για απεργία των εκπαιδευτικών!) και για «σοβαρούς κινδύνους που επαπειλούνται για τη δημόσια τάξη και την υγεία των υποψηφίων στις ανωτέρω εξετάσεις, αιφνιδίως, επτά ημερολογιακές ημέρες πριν από την διεξαγωγή τους». Ετσι, κηρύσσεται «σε κατάσταση πολιτικής κινητοποίησης το σύνολο των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και των αναγκαίων πόρων» και εξουσιοδοτούνται οι αρμόδιοι υπουργοί «να λάβουν κάθε άλλο αναγκαίο μέτρο για την διασφάλιση της απρόσκοπτης και ομαλής διεξαγωγής και ολοκλήρωσης των ανωτέρω εξετάσεων και κάθε άλλης εξέτασης και εκπαιδευτικής διαδικασίας».

Η κυβέρνηση συνεχίζει τον αντιδραστικό κατήφορο της καταστολής απέναντι... ακόμα και στη σκέψη για απεργία! Επιστράτευσε τους εκπαιδευτικούς για μια απεργία που δεν είχαν κηρύξει (σήμερα γίνονται οι Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ και αύριο η Γενική Συνέλευση Προέδρων, τα αρμόδια όργανα για να αποφασίσουν απεργίες). «Δυσμενής συνέπεια και διαταραχή της ψυχολογίας για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων δεν είναι να βρουν το σχολείο κλειστό στις 17 Μάη, αλλά η απειλή επτά ημέρες πριν την έναρξη των εξετάσεων να το βρουν κλειστό», είπε το υπουργείο Παιδείας και ουσιαστικά χαρακτήρισε «κίνδυνο και απειλή» ακόμα και τη σκέψη για απεργία, ξεπερνώντας σε αυταρχισμό κάθε προηγούμενο.

Αντιδράσεις από τα κόμματα

Την ανάκληση της επιστράτευσης ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση, ενώ οι Ανεξάρτητοι Ελληνες τη χαρακτήρισαν «ακραία αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική απόφαση». Κάλυψη στην επιστράτευση έδωσε το ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζοντας την απόφαση της ΟΛΜΕ «εκτός τόπου και χρόνου», ενώ να ισορροπήσει σε δύο βάρκες προσπάθησε η ΔΗΜΑΡ, που τάσσεται μεν κατά της απεργίας αλλά πήρε αποστάσεις και από την επιστράτευση. Ανάλογου πνεύματος δήλωση έκανε και ο πρόεδρος του ΣΕΒ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ