Τρίτη 14 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κινητοποίηση για την Υγεία στο Ιλιον

Κινητοποίηση ενάντια στο κλείσιμο του ΙΚΑ Αγίου Φανουρίου στο Ιλιον διοργανώνουν μεθαύριο Πέμπτη 16 Μάη, ο Δήμος Ιλίου, Επιτροπή Κατοίκων και άλλοι φορείς της πόλης, στις 10.30 π.μ. στο δημαρχείο.

Στην κινητοποίηση συμμετέχει η Λαϊκή Επιτροπή Ιλίου με το δικό της πλαίσιο αιτημάτων και στόχους πάλης προς όφελος των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρώματων. Σε σχετική ανακοίνωση της Λαϊκής Επιτροπής, σημειώνεται ανάμεσα σε άλλα: «Τώρα ζούμε πιο ξεκάθαρα τι σημαίνει η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης μέσα στην καπιταλιστική κρίση: Με το κλείσιμο του ΙΚΑ της περιοχής του Αγίου Φανουρίου, χιλιάδες εργαζόμενοι του Ιλίου μένουν χωρίς ιατρική περίθαλψη.

Η Λαϊκή Επιτροπή Ιλίου καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους και τους συνταξιούχους σε αγώνα και εγρήγορση! Η πάλη για το δικαίωμα στην Υγεία για όλο το λαό, είναι πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, ενάντια στη δράση επιχειρηματικών ομίλων που όλο και πιο πολύ συμμετέχουν στον τομέα της Υγείας με τις πλάτες των κυβερνήσεων.

Η Δημοτική αρχή Ιλίου έχει μεγάλες ευθύνες για την κατάσταση που σήμερα ζούμε, για το κλείσιμο του ΙΚΑ. Λέει «Να μην κλείσει το ΙΚΑ», όμως έχει συμφωνήσει και υλοποιήσει όλες τις αντιλαϊκές επιλογές των κυβερνήσεων, στηρίζει τον "Καλλικράτη" που προβλέπει την υποβάθμιση και τη συγχώνευση των κοινωνικών παροχών και υπηρεσιών προς το λαό, μεταξύ αυτών και των υποδομών Υγείας.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι έχουν μία επιλογή. Να οργανώσουν την πάλη τους απαιτώντας:

  • Να μην κλείσει το ΙΚΑ του Αγ. Φανούρη. Δεν μας πείθουν οι υποσχέσεις του Διοικητή του ΙΚΑ ότι θα μεταφερθούν μόνο οι Διοικητικές Υπηρεσίες, γιατί αυτή είναι η απαράδεκτη μέθοδος που ακολουθήθηκε σε όλα τα ΙΚΑ που τελικά έκλεισαν.
  • Βιβλιάριο Υγείας για όλους, χωρίς όρους όρους και προϋποθέσεις.
  • Κατάργηση κάθε πληρωμής και συμμετοχής σε εξετάσεις και φάρμακα.
  • Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης σε υγεία και φάρμακο.
  • Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλο το λαό».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ