Τρίτη 14 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
Νέες επιθέσεις της αστυνομίας και συλλήψεις γυναικών

Τραυματισμός αστυνομικού από σκάγια την Κυριακή το πρωί

Με νέες επιθέσεις της αστυνομίας και συλλήψεις, αυτή τη φορά τριών γυναικών, κλιμακώνει η κυβέρνηση την επιχείρηση τρομοκρατίας και καταστολής σε βάρος των κατοίκων της Χαλκιδικής που αγωνίζονται ενάντια στα μεταλλεία χρυσού της «Ελληνικός Χρυσός».

Χτες, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πολυγύρου οι τρεις γυναίκες που την Κυριακή συνελήφθησαν μετά από την επίθεση της αστυνομίας, στην περιοχή «Χοντρό Δέντρο» στο δρόμο προς τις Σκουριές, όπου είχε προγραμματιστεί συγκέντρωση με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα της Μητέρας.

Η μία από τις συλληφθείσες κατηγορείται για αντίσταση και εξύβριση, ενώ οι άλλες δύο για απείθεια, αντίσταση και απόπειρα απελευθέρωσης κρατουμένου επειδή προσπάθησαν να εμποδίσουν την πρώτη σύλληψη. Ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν αύριο Τετάρτη. Στο πλευρό τους βρέθηκαν μαζικά κάτοικοι των χωριών της περιοχής.

Στο μεταξύ χτες, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ ο άντρας των ΜΑΤ που, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, τραυματίστηκε από σκάγια στη διάρκεια των επεισοδίων που έγιναν την Κυριακή στο Ρέμα Καρατζά όπου κάποιοι κάτοικοι πραγματοποίησαν κινητοποίηση ενάντια σε εργασίες που πραγματοποιεί η «Ελληνικός Χρυσός» στην περιοχή. Ο άνδρας των ΜΑΤ αρχικά νοσηλευόταν στο «424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο» της Θεσσαλονίκης.

Οι Σύλλογοι Γυναικών Κεντρικής Μακεδονίας μέλη της ΟΓΕ, με ανακοίνωσή τους, χαιρετίζουν τον αγώνα των κατοίκων της Βορειοανατολικής Χαλκιδικής ενάντια στη λειτουργία των μεταλλείων χρυσού και καταγγέλλουν το όργιο αυταρχισμού και τρομοκρατίας της τρικομματικής κυβέρνησης που έχει επιστρατεύσει δεκάδες διμοιρίες των ΜΑΤ για να προστατεύσει τα συμφέροντα της «Ελληνικός Χρυσός». Με αφορμή τις τρεις νέες συλλήψεις γυναικών επισημαίνουν: «Οι γυναίκες της Χαλκιδικής στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα στέλνουν περήφανα μήνυμα αντίστασης στην πολιτική που ξεπουλά τον τόπο τους και δεν αφήνει σπιθαμή ανάσας στα παιδιά τους».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κυβερνητική βία και τρομοκρατία στη Στρατονίκη (2002-04-18 00:00:00.0)
Τα ΜΑΤ στην υπηρεσία της TVX (2002-04-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ