Τρίτη 2 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΤΡΑΤΟΝΙΚΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Τα ΜΑΤ στην υπηρεσία της TVX

Τα ΜΑΤ κινητοποιεί η κυβέρνηση προκειμένου να διευκολύνει το εγκληματικό έργο της TVX στη Στρατονίκη Χαλκιδικής. Από την περασμένη Παρασκευή κάθε προσπάθεια των κατοίκων να εμποδίσει τα οχήματα της εταιρίας να περάσουν, αντιμετωπίζεται με την ισχυρή παρουσία των ΜΑΤ και της αστυνομίας. Το μεσημέρι του Σαββάτου προκλήθηκε ένταση και μικροσυμπλοκές. Το ίδιο επαναλήφθηκε τόσο χτες το μεσημέρι, όσο και χθες το βράδι στις 9.30 όταν κάτοικοι εμπόδισαν λεωφορείο που μετέφερε προσωπικό της TVX.

Μάλιστα η Αστυνομία απειλεί τους κατοίκους με συλλήψεις, εάν, όπως μας δήλωσε ο αστυνομικός διευθυντής Χαλκιδικής «διανοηθεί κάποιος να εμποδίσει την εταιρεία». Παράλληλα συνεχίζεται η βιομηχανία μηνύσεων ενάντια στους κατοίκους, που το μόνο που διεκδικούν είναι να σώσουν τα σπίτια τους από κίνδυνο κατάρρευσης που προκύπτει από τη συνέχιση των υπόγειων δραστηριοτήτων εξόρυξης κάτω από τον οικισμό τους.

Η Επιτροπή Αγώνα, που έχουν δημιουργήσει, να θυμίσουμε ότι κατέθεσε ήδη προσφυγή στην Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας προκειμένου να επιτύχει το άμεσο σταμάτημα των εργασιών της εταιρίας κάτω από τον οικισμό. Παράλληλα όμως με τη δικαστική μάχη, οι κάτοικοι συνεχίζουν καθημερινά τον αγώνα. Ενημερώνουν τους φορείς, καλούν σε συντονισμό. Απευθύνονται και στους εργαζόμενους, που σήμερα σπρώχνονται από την εταιρία σε αντιπαράθεση με τις τοπικές κοινωνίες.

Μαζί στον αγώνα γυναίκες και άνδρες. Απέναντι όλοι, με μια φωνή, στους κατακτητές που ήρθαν να ληστέψουν τον τόπο, να τον καταστρέψουν και να τον εγκαταλείψουν. Απέναντι και στους μηχανισμούς που κινητοποιεί η κυβέρνηση για να καταστείλει τον αγώνα τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ