Τρίτη 2 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΤΕ εναντίον ΔΕΗ

Ελέω ιδιωτικοποίησης

Κόντρα με τη ΔΕΗ προβλέπουν τα υψηλόβαθμα στελέχη του ΟΤΕ. Θα αφορά τις υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας, καθώς ιδιωτικές ή λειτουργώντας ως ιδιωτικές αυτές οι επιχειρήσεις, θα ανταγωνίζονται μεταξύ τους για ίδια προϊόντα.

Μιλώντας στη Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ενωσης Τεχνικών - ΟΤΕ, ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού Γ. Σκαρπέλης, ξεκαθάρισε ότι προτεραιότητα της διοίκησης είναι «ο εκσυγχρονισμός και η ανταγωνιστικότητα» του ΟΤΕ. Σχετικά με το πόσο μετοχικό κεφάλαιο θα ανήκει στο δημόσιο, ισχυρίστηκε στους εργαζομένους ότι «αυτό ξεφεύγει από τη δική μας προσπάθεια».

Πρόσθεσε ότι ο ΟΤΕ πρέπει να προσέξει τα πρώτα δυο χρόνια της απελευθέρωσης της τηλεπικοινωνιακής αγοράς, ενάντια σε δύο ή τρεις εταιρίες που θα αναπτύξουν δίκτυο σταθερής τηλεφωνίας με αξιώσεις και θα επιδιώξουν να κλέψουν κομμάτι από την πίτα του ΟΤΕ. Χαρακτήρισε τη σταθερή τηλεφωνία ως «αγελάδα» που θα συνεχίσει να θρέφει όλο τον όμιλο ΟΤΕ. Τις δε μικρότερες επιχειρήσεις που προσπαθούν να εμπορευτούν σταθερή τηλεφωνία, ως «πειρατές» που δεν πληρούν τα αναγκαία κριτήρια λειτουργίας.

Ως βασικούς ανταγωνιστές του ΟΤΕ στη σταθερή τηλεφωνία προσδιόρισε τη VODAFONE και τη ΔΕΗ, που έλαβαν τις σχετικές άδειες παροχής αυτής της υπηρεσίας. Η ΔΕΗ θα συνεργαστεί με τη θυγατρική της ιταλικής ΔΕΗ, που δραστηριοποιείται στις τηλεπικοινωνίες. Μάλιστα, ο Γ. Σκαρπέλης θύμισε ότι ο ιταλικός οργανισμός τηλεπικοινωνιών ιδιωτικοποιήθηκε πλήρως και ότι δημόσια επιχείρηση τηλεπικοινωνιών της Ιταλίας θεωρείται η θυγατρική της ιταλικής ΔΕΗ, η WIND.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ