Παρασκευή 17 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΙΛΙΟΝ
Κινητοποίηση ενάντια στο κλείσιμο του ΙΚΑ

Κινητοποίηση ενάντια στο επαπειλούμενο κλείσιμο του ΙΚΑ Αγίου Φανουρίου στο Ιλιον (προηγήθηκε η μεταφορά των διοικητικών υπηρεσιών στο κεντρικό ΙΚΑ της περιοχής) διοργάνωσε χτες το πρωί μπροστά στο Δημαρχείο ο δήμος και φορείς της πόλης. Στην κινητοποίηση συμμετείχε με τα δικά της μπλοκ και το δικό της πλαίσιο αιτημάτων η Λαϊκή Επιτροπή Ιλίου.

Αμέσως μετά τη συγκέντρωση αποφασίστηκε να μεταβούν στο υπουργείο Εργασίας και να επιδιώξουν συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας, Γ. Βρούτση, όπως κι έγινε. Ο υπουργός από την πλευρά του δήλωσε αναρμόδιος για το θέμα και τους προέτρεψε να συναντηθούν με τον υπουργό Υγείας.

Σε ανακοίνωση που μοίραζαν κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης τα μέλη της Λαϊκής Επιτροπής αναφέρεται ανάμεσα σε άλλα: «Με το κλείσιμο του ΙΚΑ της περιοχής του Αγ. Φανουρίου, χιλιάδες εργαζόμενοι του Ιλίου μένουν χωρίς ιατρική περίθαλψη. Η δημοτική αρχή Ιλίου έχει μεγάλες ευθύνες για την κατάσταση που ζούμε σήμερα, για το κλείσιμο του ΙΚΑ. Λέει "να μην κλείσει το ΙΚΑ", όμως έχει συμφωνήσει και υλοποιήσει όλες τις αντιλαϊκές επιλογές των κυβερνήσεων, στηρίζει τον "Καλλικράτη" που προβλέπει την υποβάθμιση και τη συγχώνευση των κοινωνικών παροχών και υπηρεσιών προς το λαό, μεταξύ αυτών και των υποδομών Υγείας.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι έχουν μία επιλογή. Να οργανώσουν την πάλη τους απαιτώντας: Να μην κλείσει το ΙΚΑ του Αγ. Φανούρη. Δεν μας πείθουν οι υποσχέσεις του διοικητή του ΙΚΑ ότι θα μεταφερθούν μόνο οι διοικητικές υπηρεσίες, γιατί αυτή είναι η απαράδεκτη μέθοδος που ακολουθήθηκε σε όλα τα ΙΚΑ που τελικά έκλεισαν. Βιβλιάριο Υγείας για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κατάργηση κάθε πληρωμής και συμμετοχής σε εξετάσεις και φάρμακα. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης σε Υγεία και Φάρμακο. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία για όλο το λαό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ