Παρασκευή 17 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Ξεκίνησε το 15ο Συνέδριο των πυροσβεστών

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών παλεύει ώστε οι αγώνες των πυροσβεστών να είναι αλληλέγγυοι με τους υπόλοιπους εργαζόμενους

Το 15ο τακτικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος ξεκίνησε χτες τις εργασίες του στην Αλεξανδρούπολη. Στην ημερήσια διάταξη του συνεδρίου είναι ο διοικητικός απολογισμός, ο οικονομικός απολογισμός, η έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής, το πρόγραμμα δράσης, τα ψηφίσματα, η αναδιοργάνωση του ΠΣ, η υγιεινή και η ασφάλεια, ο κανονισμός μεταθέσεων, το μισθολόγιο, το βαθμολόγιο, το θεσμικό πλαίσιο και οι προσλήψεις.

Επιδίωξη της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών σε αυτό το συνέδριο είναι, ανάμεσα στα άλλα, να ανατραπούν οι συσχετισμοί και να αποκτήσουν τα σωματεία του χώρου αγωνιστικό προσανατολισμό και δυναμική. Παράλληλα, να αποκαλυφθεί και να καταδικαστεί ο κυβερνητικός και ο εργοδοτικός συνδικαλισμός και οι μεθοδεύσεις του, όπως και οι κρατικές παρεμβάσεις στο συνδικαλιστικό κίνημα. Επίσης, να χαραχθεί στη συνείδηση των εργαζομένων στο Πυροσβεστικό Σώμα πως οι αγώνες τους πρέπει να είναι αλληλέγγυοι με τους υπόλοιπους εργαζόμενους της χώρας και όχι περιχαρακωμένοι στα στενά πλαίσια των ένστολων, όπως και να αποστρατιωτικοποιηθεί η Πυροσβεστική και να επέλθει ουσιαστική αναδιοργάνωσή της στα πλαίσια της κοινωνικής αποστολής της.

Η ΕΑΚΠ επανειλημμένα έχει επισημάνει πως και φέτος η κατάσταση που βρίσκεται το Πυροσβεστικό Σώμα, όπως και το δίκτυο πυρασφάλειας της χώρας, χαρακτηρίζεται εξαιρετικά επικίνδυνη για τις ζωές και τις περιουσίες του ελληνικού λαού και το δασικό πλούτο της χώρας. Οι μειωμένες πιστώσεις για την πρόληψη και για τη φετινή χρονιά στις αρμόδιες δασικές υπηρεσίες της Τοπικής Διοίκησης, όπως και για το σκέλος της καταστολής των δασικών πυρκαγιών που για το Πυροσβεστικό Σώμα ανέρχονται σε 44.622.130,00 ευρώ για το τρέχον έτος, υποβαθμίζουν ακόμη και τη στοιχειώδη λειτουργία της υπηρεσίας. Εξάλλου, διατηρούνται οι τεράστιες ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό για το Πυροσβεστικό Σώμα που ξεπερνούν τις 4.500 κενές οργανικές θέσεις και ταυτόχρονα διατηρείται και ενισχύεται ο «θεσμός» της μερικής απασχόλησης και της εποχικότητας, με χιλιάδες συμβασιούχους συναδέλφους που στερούνται πλήρη εργασιακών και επαγγελματικών δικαιωμάτων.

Στις γενικότερες αντιδραστικές εξελίξεις εντάσσεται και το νέο εγχείρημα της κυβέρνησης με το σχέδιο νόμου για την αναδιοργάνωση του Πυροσβεστικού Σώματος, που επιχειρεί να διαλύσει τις έστω και υποτυπώδεις υπάρχουσες δομές πυρασφάλειας της χώρας, προωθώντας καταργήσεις πυροσβεστικών υπηρεσιών και παραχωρώντας ταυτόχρονα αρμοδιότητες του Πυροσβεστικού Σώματος στην Τοπική Διοίκηση και τον εθελοντισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ