Σάββατο 18 Μάη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΕΡΒΙΑ - ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
Συνομιλίες για «τεχνικά» ζητήματα

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.--

Συνομιλίες με επίκεντρο τις τηλεπικοινωνίες και την ενέργεια ξεκίνησαν χτες το πρωί στις Βρυξέλλες τεχνικοί εμπειρογνώμονες από τη Σερβία και την κυβέρνηση των Κοσσοβάρων Αλβανών, προετοιμάζοντας παράλληλα και τη νέα συνάντηση κορυφής των ηγετών των δύο πλευρών στη βελγική πρωτεύουσα στις 21 τρέχοντος μηνός.

Το ίδιο 24ωρο, ο Σέρβος πρόεδρος Τόμισλαβ Νίκολιτς κάλεσε τη Γερμανία να αντιληφθεί ότι «δε χρειάζεται να προσπαθεί να εκβιάσει» τη σερβική πλευρά ζητώντας της «να κόψει τις φλέβες ή να διαπράξει άλλου είδους αυτοκτονία», υποστηρίζοντας ότι το Βελιγράδι «δε θα προδώσει ποτέ το Κοσσυφοπέδιο». Μιλώντας σε σερβικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο Σέρβος Πρόεδρος υποστήριξε ότι η σερβική πλευρά «έκανε ό,τι ήταν δυνατόν και έχει καθαρή συνείδηση», αναμένοντας τώρα την απόφαση για τη χορήγηση ή μη της ημερομηνίας έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Βελιγραδίου - ΕΕ.

Οι δηλώσεις Νίκολιτς γίνονται μόλις λίγες ώρες, αφότου επιβεβαιώθηκε χτες πως θα επισκεφθεί εκτάκτως το Βελιγράδι την ερχόμενη Δευτέρα ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε. Τέλος, χτες ολοκληρώνοντας την επίσημη επίσκεψη στην Ουάσιγκτον ο Σέρβος πρωθυπουργός Ιβιτσα Ντάσιτς συναντήθηκε με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ, ενημερώνοντάς την για την κατάσταση της σερβικής οικονομίας, καθώς και για τα σχέδια και τις πολιτικές της σερβικής κυβέρνησης σε σχέση με οικονομικά και κοινωνικά θέματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ