Παρασκευή 24 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΑΡΙΣΙ.-- Απολογήθηκε, χτες, στη γαλλική Δικαιοσύνη η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ για την απόφασή της να συναινέσει από τη θέση της υπουργού Οικονομικών το 2007 σε ιδιωτική διαμεσολάβηση προκειμένου να «επιταχυνθεί» η επίλυση της διένεξης μεταξύ του επιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί και της τράπεζας «Credit Lyonnais», την οποία ο πρώτος κατηγορούσε ότι τον εξαπάτησε όταν ανέλαβε να πουλήσει την εταιρεία «Adidas» που του ανήκε. Η Λαγκάρντ κατηγορείται για συνενοχή σε πλαστογραφία και υπεξαίρεση.

ΜΑΔΡΙΤΗ.-- Συνεχίζονται οι πολύμορφες κινητοποιήσεις για την Παιδεία κυρίως στις μεγάλες πόλεις της Ισπανίας ενάντια στον πρόσφατα ψηφισμένο νόμο «για τη Βελτίωση της Ποιότητας της Εκπαίδευσης», όπως το ονόμασε η ισπανική κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι, που αφορά όλες τις βαθμίδες της Δημόσιας Παιδείας. Νόμος που προωθεί την περαιτέρω ιδιωτικοποίησης της Παιδείας με στόχο την εξυπηρέτηση του κεφαλαίου.

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.-- Ξεκίνησε χτες στο Κάλι της Κολομβίας η Σύνοδος ηγετών των χωρών της «Συμμαχίας του Ειρηνικού» -Μεξικό, Κολομβία, Χιλή και Περού- με τη συμμετοχή εννέα ηγετών κρατών της Λατινικής Αμερικής αλλά και του Καναδά και της Ισπανίας και άνω των 400 επιχειρηματιών και διευθυντικών στελεχών πολυεθνικών στην πρώτη παράλληλη «Σύνοδο των Επιχειρηματιών της Συμμαχίας». Η Συμμαχία του Ειρηνικού είναι μία ακόμη οικονομική ένωση καπιταλιστικής ολοκλήρωσης στην περιοχή της Λατινικής Αμερικής, με το βλέμμα όμως στραμμένο στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού.

ΚΑΜΠΕΡΑ.-- Παρά τις επιδοτήσεις 10 δισ. δολαρίων που έδωσε μέσα στην τελευταία επταετία η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Αυστραλίας για την ενίσχυση των αυτοκινητοβιομηχανιών, η «ΦΟΡΝΤ» ανακοίνωσε χτες το κλείσιμο των δύο εργοστασίων που διαθέτει στην πολιτεία της Βικτώρια ως τον Οκτώβρη του 2016 δείχνοντας το δρόμο της ανεργίας σε περίπου 1.200 εργαζόμενους...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ