Σάββατο 25 Μάη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΙΓΗΡΑΣ
Επιθέσεις από ισλαμιστές

NΪΑΜΕΪ.-- Ως «ηχηρή επιστροφή» των ισλαμιστών αντιμετωπίζουν οι αρχές του Νίγηρα την προχτεσινή διπλή βομβιστική επίθεση σε στρατιωτική βάση στο Αγκαντέζ και σε ορυχείο ουρανίου που εκμεταλλεύεται η γαλλική πολυεθνική «ΑREVA» στο Αρλίτ με αποτέλεσμα το θάνατο 26 ατόμων και τον τραυματισμό άλλων 30. Την ευθύνη των επιθέσεων είχε αναλάβει η ισλαμική ένοπλη οργάνωση «MUJAO» ενώ αργότερα «συνυπέγραψε» την ανακοίνωση για την εξαπόλυση των επιθέσεων και η ομάδα ενόπλων του Μοκτάρ Μπελμοκτάρ, ισλαμιστή από την Αλγερία, που αυτοαποκαλούνται «Υπογράφοντες με αίμα».

Οι ισλαμιστές απειλούν και για άλλες επιθέσεις «στο Νίγηρα, στη Γαλλία και σε άλλες χώρες που εμπλέκονται στρατιωτικά στις επιχειρήσεις κατά των ισλαμιστών που επιχειρούσαν στο βόρειο Μάλι».

Στο μεταξύ, στο Πεκίνο αξιωματούχοι ανακοίνωσαν χτες πως είναι πιθανή η συμμετοχή τουλάχιστον 500 Κινέζων στρατιωτών και μηχανικών του στρατού στην υπό συγκρότηση δύναμη των 12.500 κυανόκρανων του ΟΗΕ που αναμένεται να αναπτυχθεί το επόμενο διάστημα στο βόρειο Μάλι, όπου επιχειρούν οι Γάλλοι ιμπεριαλιστές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ