Σάββατο 25 Μάη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Λανσάρεται η «νέα τρομοκρατία»

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Οι βρετανικές αρχές συνεχίζουν να υφαίνουν τον ιστό της «νέας τρομοκρατίας» καθώς ανακοίνωσαν ότι διευρύνουν τις έρευνες όσον αφορά τη δολοφονία του 25χρονού στρατιώτη Λι Ρίγκπι προχθές το μεσημέρι στο νοτιοανατολικό Λονδίνο, από δύο Βρετανούς, νιγηριανής καταγωγής. Αντιμετωπίζουν πλέον τη δολοφονία του 25χρονου, που είχε υπηρετήσει και στο Αφγανιστάν, ως «μέρος μίας ευρύτερης συνωμοσίας».

Οι δύο άνδρες, Μάικλ Αμπεντοβάλε και Μάικλ Αντεμπολάγιο, 22 και 28 ετών αντίστοιχα, βρίσκονται υπό κράτηση σε νοσοκομεία του Λονδίνου, φέροντας τραύματα από αστυνομικά πυρά και μέχρι στιγμής δεν τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες. Το βράδυ της Πέμπτης η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ακόμη ενός άνδρα και μίας γυναίκας, οι οποίοι κρατούνται και ανακρίνονται ως ύποπτοι για συνωμοσία σε φόνο. Στο μεταξύ σάλο έχει προκαλέσει η γνωστοποίηση ότι οι ύποπτοι της δολοφονίας ήταν γνωστοί στις βρετανικές αρχές και ειδικότερα στη βρετανική υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας, MI5. «Λάδι στη φωτιά» και οι δηλώσεις του Αντζεμ Τζόντρι, ενός από τους πιο γνωστούς ισλαμιστές ηγέτες στη Βρετανία, που δήλωσε ότι ο Αντεμολάγιο ήταν γνωστός στη μουσουλμανική κοινότητα ως Μουτζαχίντ, που σημαίνει «μαχητής».

Τα ερωτηματικά πληθαίνουν καθώς οι απαντήσεις όχι μόνο δεν πείθουν αλλά συσκοτίζουν περισσότερο. Ωστόσο, οι φερόμενοι ως δράστες, είναι Βρετανοί, και ανδρώθηκαν σε μία κοινωνία που περισσότερο από μία δεκαετία διεξάγει πολέμους στο όνομα της «τρομοκρατίας», με αποτέλεσμα δεκάδες χιλιάδες νεκρούς και κατεστραμμένες χώρες. Σε μία χώρα όπου ο μπαμπούλας της τρομοκρατίας κυριαρχεί με όλες τις μορφές: καταστολή, παρακολούθηση, βασανιστήρια, μυστικές φυλακές, διακρίσεις ακόμη και παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Βρετανών, που απλώς είναι «μουσουλμανικού θρησκεύματος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ