Τετάρτη 11 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΧΙΛΗ
Μαχητικές διαδηλώσεις μαθητών

ΣΑΝΤΙΑΓΟ.-

Συγκρούσεις, αλλά και μαζικές συλλήψεις από την αστυνομία κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων, στην πρωτεύουσα της Χιλής, το Σαντιάγο, των μαθητών, που διεκδικούν τη διανομή δωρεάν μαθητικού εισιτηρίου για τα μέσα μεταφοράς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, περίπου 300 νεαροί και μαθητές συνελήφθησαν από την αστυνομία του Σαντιάγο, κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης χιλιάδων μαθητών λυκείου, ενώ σύμφωνα με την ίδια πηγή, ενήλικες εξωσχολικοί παρεισέφρησαν στη διαδήλωση, η οποία εξελίχθηκε σε βίαια αναμέτρηση με την αστυνομία, όταν πολλά αντικείμενα ερρίφθησαν σε συγκεκριμένα αυτοκίνητα και λεωφορεία που κυκλοφορούσαν στο κέντρο της πόλης.

Η προχτεσινή διαδήλωση ήταν η δεύτερη για τους μαθητές λυκείου σε διάστημα μικρότερο της μίας εβδομάδας. Την περασμένη Τετάρτη, περίπου 8.000 μαθητές κατέβηκαν πάλι στους δρόμους για τους ίδιους ακριβώς λόγους, επιτιθέμενοι με πέτρες σε λεωφορεία και ανάβοντας φωτιές στο οδόστρωμα. Συνολικά 508 νεαροί είχαν συλληφθεί από την αστυνομία, που είχε στήσει οδοφράγματα για να εμποδίσει την πρόσβαση στο Προεδρικό Μέγαρο της Λα Μονέδα. Το ίδιο σκηνικό εκ μέρους της αστυνομίας, που είχε ενισχύσει την επίβλεψη γύρω από το μέγαρο και οι διαδηλωτές δεν μπόρεσαν να πλησιάσουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ