Τρίτη 28 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΟΣΕΠ ΤΕΙ
Κλίμα εφησυχασμού και κωλυσιεργίας

Σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση για κοινές κινητοποιήσεις με τους σπουδαστές και τους εργαζόμενους κόντρα στην εφαρμογή του νόμου - πλαίσιο και του σχεδίου «Αθηνά» κάλεσε η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση» (ΔΗΠΑΚ) στην τελευταία συνεδρίαση του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου (ΚΔΣ) της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εκπαιδευτικού Προσωπικού ΤΕΙ (ΟΣΕΠ - ΤΕΙ). Το ΚΔΣ της ΟΣΕΠ - ΤΕΙ συνεδρίασε την περασμένη Παρασκευή και επικεντρώθηκε στα προβλήματα που θα προκύψουν στη λειτουργία των ιδρυμάτων με τη νέα μείωση του Εκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού. Υπενθυμίζεται ότι η συνεχής μείωση των προϋπολογισμών, το πάγωμα των προσλήψεων, η δραματική μείωση του έκτακτου προσωπικού και το σχέδιο «Αθηνά» οδηγούν τα τμήματα των ΤΕΙ σε οριακές καταστάσεις.

Σε ό,τι αφορά στις άγριες περικοπές σε έκτακτο προσωπικό, εκπρόσωπος του Συλλόγου Εκτάκτων του ΤΕΙ Αθήνας παρουσίασε την κατάσταση, εστιάζοντας στον αντίκτυπο που θα έχει η περαιτέρω μείωση στην ποιότητα της εκπαίδευσης και κατά συνέπεια αφορά άμεσα και τους μόνιμους και τους σπουδαστές, καλώντας σε συμπαράσταση την ΟΣΕΠ - ΤΕΙ. Η ΔΗΠΑΚ έθεσε το θέμα συνολικά, με αναφορά στη στρατηγική του κεφαλαίου για την Παιδεία, όπως εκφράστηκε μέσα από το νόμο - πλαίσιο και σε συνέχεια με το σχέδιο «Αθηνά». Παράλληλα κάλεσε το ΚΔΣ να δώσει κατεύθυνση στους συλλόγους για ενιαίους Συλλόγους μόνιμων - εκτάκτων, τονίζοντας ότι στο μέλλον θα υπάρχουν κυρίως συμβασιούχοι. Τελικά αποφασίστηκε να βγει ανακοίνωση αντίδρασης σε οποιαδήποτε μείωση έκτακτου προσωπικού, όταν αυτή συμβεί και να ζητηθεί απ' όλα τα τμήματα να στείλουν τις πραγματικές τους ανάγκες σε έκτακτο προσωπικό στην ΟΣΕΠ για περαιτέρω αξιοποίηση. Οσο για την πρόταση της ΔΗΠΑΚ για τους κοινούς συλλόγους θα συζητηθεί στο συνέδριο.

Σχετικά με το 28ο εκλογικό συνέδριο της ΟΣΕΠ αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία να γίνει στις 11 - 12 Οκτώβρη. Οπως υπογράμμισε η ΔΗΠΑΚ, το συνέδριο θα έπρεπε να γίνει τώρα, αφού το Μάη συμπληρώθηκε η διετία. Η δικαιολογία για την αναβολή ήταν ότι τα περισσότερα ΤΕΙ δεν έχουν κάνει ακόμη εκλογές γιατί, λέει, επικρατεί αναστάτωση λόγω του σχεδίου «Αθηνά», οι φημολογούμενες μετακινήσεις τμημάτων δεν είναι ακόμα οριστικές κι έτσι δε γνωρίζουν σε ποιο ΤΕΙ θα ψηφίσει ο καθένας! Η ΔΗΠΑΚ άσκησε κριτική για τις αναβολές στη βάση της μεγαλύτερης αναγκαιότητας σήμερα να είναι οργανωμένος ο κλάδος, εστίασε στις ευθύνες του προεδρείου της ΟΣΕΠ που θα έπρεπε να παροτρύνει έγκαιρα τους Συλλόγους να κάνουν εκλογές, ώστε το συνέδριο να γίνει στην ώρα του και να αντιμετωπίσει τη νέα επίθεση (αύξηση διδακτικού ωραρίου, οριστικοποίηση του σχεδίου «Αθηνά» κ.ά.).

Οσο για την πρόταση της ΔΗΠΑΚ για κοινές κινητοποιήσεις με φοιτητές και εργαζόμενους συνάντησε τη φανερή διάθεση εφησυχασμού, καθώς αυτό που υιοθετήθηκε από την πλειοψηφία είναι συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ