Τετάρτη 29 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Τρέχουν» τα σχέδια για χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο

Ολοταχώς προωθεί η συγκυβέρνηση τα σχέδια συγχώνευσης - κατάργησης δημόσιων οργανισμών και τις απολύσεις χιλιάδων υπαλλήλων. Στο πλαίσιο της αξιολόγησης, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προχωρά στην αποτύπωση του «εργασιακού προφίλ» και στην πλήρη καταγραφή των τυπικών προσόντων των υπαλλήλων που εργάζονται στα υπουργεία και στα εποπτευόμενα από αυτά Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, αλλά και στους ΟΤΑ.

Με έγγραφό του, προς όλα τα υπουργεία και όλες τις γενικές και ειδικές γραμματείες, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, ζήτησε να καταγραφούν τα στοιχεία που προσδιορίζουν την ατομική, οικογενειακή, περιουσιακή και υπηρεσιακή κατάσταση των υπαλλήλων τους.

Μάλιστα, τους καλεί να προβούν στην επικαιροποίηση των προσωπικών μητρώων των εργαζομένων, εντάσσοντας στοιχεία, τα οποία συναρτώνται με τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα των υπαλλήλων και τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα.

Υπενθυμίζεται ότι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι η προώθηση Σχεδίου Νόμου για την «Οργάνωση της Δημόσιας Διοίκησης», που της δίνει τη δυνατότητα να απολύει με προεδρικό διάταγμα και μόνο τους εργαζόμενους Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου και να αποχαρακτηρίσει το καθεστώς υπηρεσιών από Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου σε Ιδιωτικού. Επιπλέον, με μια απλή Κοινή Υπουργική Απόφαση θα μπορεί να καταργεί φορείς και μόνιμες θέσεις προσωπικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ