Τετάρτη 29 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
Υπηρεσίες Υγείας με ... εθελοντές

Υπηρεσίες υγείας από «εθελοντές» και με βάση αποκλειστικά τις υπάρχουσες ελλιπείς και προβληματικές δομές τάζουν στο λαό της Αθήνας ο δήμαρχος και παράγοντες του χώρου. Χτες, σε ημερίδα που διοργάνωσε η δημοτική αρχή της πόλης για την «κοινωνική αλληλεγγύη και υγεία» παρουσιάστηκε μια περίπου μαγική εικόνα π.χ. για την κατάσταση στα δημοτικά ιατρεία παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι έχουν αφεθεί χρόνια ολόκληρα στην παρακμή. Οτι η δημοτική αρχή λειτουργεί δημοτικά ιατρεία μόνο σε 5 από τα 7 δημοτικά διαμερίσματα καθώς αυτά του 5ου και του 6ου (στις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές του Λεκανοπεδίου, Πατήσια και Κυψέλη) είναι χρόνια κλειστά «για ανακαίνιση».

Ο ίδιος ο δήμαρχος Γ. Καμίνης μιλώντας στην ημερίδα αποτύπωσε τι θέλει να κάνει λέγοντας ότι ο δήμος μπορεί να παίξει «συντονιστικό ρόλο», να συντονίζει φορείς όπως ο ΕΟΠΥΥ, η πρώτη Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής, το ΚΕΘΕΑ, τις δομές τους, ότι αυτό είναι τάχα το πρόβλημα, η έλλειψη συντονισμού, όχι οι ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό, οι περικοπές στις παροχές Υγείας, οι περιορισμοί στη συνταγογράφηση, το ακριβό φάρμακο. Συνέχισε προπαγανδίζοντας την ανάγκη για «εξοικονόμηση δυνάμεων».

Στο ίδιο μήκος κύματος ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Λ. Παπαγεωργόπουλος πρόβαλε την ανάγκη στήριξης του «εθελοντισμού» και παρουσίασε ως «θέμα χρόνου» την ίδρυση και λειτουργία «κοινωνικών ιατρείων» για φροντίδα άνεργων και ανασφάλιστων, τους οποίους εξοβελίζουν ως ανασφάλιστους από τα δημόσια νοσοκομεία όπου μπορούν να έχουν μια πλήρη περίθαλψη και τους δίνουν τώρα μια τέτοια ψευτοπαροχή. Θυμίζουμε ότι αρχές Απρίλη δήμαρχος και πρόεδρος υπέγραψαν «Μνημόνιο Συνεργασίας» για «ενίσχυση» των Δημοτικών Ιατρείων με ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων του ΕΟΠΥΥ, σε «εθελοντική βάση», προκειμένου να συνταγογραφούν και να παραπέμπουν για εξετάσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ