Πέμπτη 30 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
Ευρωπαϊκή συνάντηση του ΠΣΕ

Στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας θα συνέλθει για πρώτη φορά μετά το Συνέδριο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ), η Γραμματεία του αύριο και μεθαύριο φιλοξενούμενη από το Πορτογαλικό Συμβούλιο Ειρήνης και Συνεργασίας, που είναι και ο περιφερειακός συντονιστής Ευρώπης του ΠΣΕ. Την Κυριακή 2 Ιούνη θα ακολουθήσει η Ευρωπαϊκή συνάντηση του ΠΣΕ.

Τα θέματα που θα απασχολήσουν τις συνόδους του ΠΣΕ είναι πρώτα απ' όλα οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και ειδικότερα στη Συρία, τα σχέδια των ΗΠΑ για μεταφορά των στρατιωτικών τους δυνάμεων κατά 60% στην Ασία και τον Ειρηνικό Ωκεανό, η γενικότερη αύξηση της επιθετικότητας του ιμπεριαλισμού σε περίοδο μάλιστα οικονομικής κρίσης του συστήματος και σε όλες τις ηπείρους.

Επίσης, έχει προγραμματιστεί ανοιχτή εκδήλωση με λαϊκούς φορείς της περιοχής για τη δράση του αντιιμπεριαλιστικού φιλειρηνικού κινήματος, ενώ θα πραγματοποιηθούν και συναντήσεις με συνδικάτα και άλλους φορείς του λαϊκού κινήματος. Ηδη, έχουν δηλώσει συμμετοχή τα μέλη της Γραμματείας από Πορτογαλία, Βραζιλία, Γερμανία, Κύπρο, Παλαιστίνη, Ινδία, Νεπάλ, Κογκό, ΗΠΑ και Ελλάδα.

Την ΕΕΔΥΕ θα εκπροσωπήσουν οι Θανάσης Παφίλης, Γενικός Γραμματέας του ΠΣΕ και Ηρακλής Τσαβδαρίδης, Εκτελεστικός Γραμματέας του. Καλεσμένες στη Γραμματεία είναι επίσης οι οργανώσεις από το Λίβανο, το Ιράν και τη Βενεζουέλα. Στην περιφερειακή συνάντηση, θα λάβουν επίσης μέρος τα κινήματα από Γερμανία, Δανία, Νορβηγία, Τουρκία, Ισπανία, Ιταλία, Σερβία, Ιρλανδία, Γαλλία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ