Πέμπτη 30 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
XΙΛΗ
Πλημμύρες και καταστροφές

ΣΑΝΤΙΑΓΟ.--

Τουλάχιστον 27 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και χιλιάδες είναι οι πληγέντες από τις καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις που πλήττουν τη Χιλή, από το Κοκίμπο στο βορρά έως το Λος Λάγος στο νότο της χώρας, με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία να προειδοποιεί ότι οι βροχοπτώσεις σε κάποιες περιοχές θα συνεχιστούν έως την Παρασκευή.

Η Εθνική Υπηρεσία Εκτάκτων Αναγκών - ΟΝΕΜΙ έχει κηρύξει τις κεντρικές επαρχίες της Χιλής σε «κίτρινο συναγερμό», καθώς οι βροχοπτώσεις συνεχίζονται και από τις πλημμύρες έχουν καταστραφεί γύρω στις 1.000 οικίες και κτίρια, έχουν πλημμυρίσει δρόμοι, πάνω από 30.000 παραμένουν δίχως ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ η κυβέρνηση του προέδρου Σεμπαστιάν Πινιέρα ανακοίνωσε το κλείσιμο των σχολείων και των Πανεπιστημίων στις πληγείσες περιοχές. Στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη και μεγαλύτερο λιμάνι, το Βαλπαραΐσο, έκλεισε το λιμάνι λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων που ξεπερνούν τα 110 χλμ./ώρα, ενώ αρκετές γειτονιές έχουν πλημμυρίσει. Στην πρωτεύουσα Σαντιάγο, το στάδιο «Βίκτορ Χάρα» γέμισε ασφυκτικά, καθώς πάνω από 800 οικογένειες κατέφυγαν, αναζητώντας καταφύγιο μετά τις πλημμύρες που έπληξαν τα προάστια Εστασιόν, Σεντράλ, Λα Σιστέρνα, Προβιντένσια, Σαντιάγο και Λο Εσπέχο.

Επίσης, συνεχίζεται η εκκένωση των επαρχιών κοντά στο ηφαίστειο Κοπάουε στις Ανδεις στα σύνορα της Αργεντινής με τη Χιλή, επαρχίες που έχουν κηρυχθεί σε «κόκκινο συναγερμό από τη Δευτέρα, εξαιτίας της συνεχώς αυξανόμενης ηφαιστειακής δραστηριότητας. Τέλος, εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης, έκλεισε η εθνική οδός που συνδέει το Σαντιάγο της Χιλής με την πόλη Μεντόσα της Αργεντινής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ