Κυριακή 2 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΤΙΡΙΟΥ
Φέρνει νέα χαράτσια για τους ιδιοκτήτες

Ενα νέο χαράτσι περιμένει όλους τους ιδιοκτήτες κτιρίων, αφού σύμφωνα με ΠΔ που προωθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος, θα πρέπει, σε συνεργασία με ιδιώτη μηχανικό - και με το αζημίωτο, φυσικά - να καταχωρίσουν όλα τα στοιχεία που αφορούν στο κτίριο και να αποκτήσουν υποχρεωτικά, εντός 10 ετών, ηλεκτρονική ταυτότητα, που αποτελεί μία αναλυτική καταγραφή της κατάστασης του κτιρίου. Στη ρύθμιση υπάγονται και τα δημόσια κτίρια.

Στην περίπτωση που κάποιοι ιδιοκτήτες δεν ανταποκριθούν στην υποχρέωση για συμπλήρωση της ταυτότητας κτιρίου τότε τα κτίρια θα θεωρούνται και θα χαρακτηρίζονται αυθαίρετα και θα επιβάλλονται σχετικές κυρώσεις περί αυθαιρέτων.

Στην ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου υποχρεωτικά θα πρέπει να καταχωρούνται επίσης οι επισκευές, ανακαινίσεις που απαιτούν οικοδομική άδεια ακόμη και οι ημιυπαίθριοι και αυθαίρετοι χώροι, όπως και οι ενεργειακές επιθεωρήσεις.

Σε περίπτωση μεταβίβασης και σε περίπτωση έκδοσης έγκρισης δόμησης ή εργασιών μικρής κλίμακας για οποιοδήποτε ακίνητο, θα απαιτείται υποχρεωτικά η συμπλήρωση της ηλεκτρονικής ταυτότητας, η οποία θα εμπλουτίζεται με νέα δεδομένα και μετά από κάθε περιοδικό έλεγχο, ο οποίος θεσπίζεται πλέον για όλα τα κτίρια. Για κατοικίες, κτίρια γραφείων, νοσοκομεία, σχολεία εμπορικά κτίρια, ο περιοδικός έλεγχος θα γίνεται κάθε 10 χρόνια, κάθε 8 χρόνια θα ελέγχονται θέατρα, κινηματογράφοι βιομηχανικά κτίρια, πρατήρια υγρών καυσίμων και εμπορικά κέντρα, κάθε 15 χρόνια αποθήκες και σταθμοί αυτοκινήτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ