Τρίτη 4 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΙΚΑΡΙΑΣ, ΣΑΜΟΥ, ΛΗΜΝΟΥ, ΛΕΣΒΟΥ
Αλυτα τα εκρηκτικά προβλήματα από τις ελλείψεις προσωπικού

Ξανά υποσχέσεις από την κυβέρνηση για διοικητική και υγειονομική αυτοτέλεια

Νομοθετική ρύθμιση για τη διοικητική και υγειονομική αυτοτέλεια των νοσοκομείων Μυτιλήνης και Λήμνου καθώς και της Σάμου - Ικαρίας «λόγω της ιδιαιτερότητας των νησιωτικών περιοχών», υποσχέθηκε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, μετά από χτεσινή συνάντηση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας Πελοπίδα Καλλίρη με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Νάσο Γιακαλή και τους δημάρχους Λήμνου και Ικαρίας.

Η ρύθμιση αυτή επαναφέρει τα νοσοκομεία στο καθεστώς της διασύνδεσης, χωρίς να αντιμετωπίζει τα εκρηκτικά προβλήματα της περιοχής. Μόλις χτες, τέσσερις βουλευτές του ΚΚΕ σε Ερώτησή τους προς τον υπουργό, καταγγέλλουν ότι τα περιφερειακά ιατρεία Ραχών και Καρκιναγρίου έμειναν χωρίς γιατρούς, γιατί έληξε η θητεία των αγροτικών γιατρών που υπηρετούσαν σε αυτά.

Διπλή κινητοποίηση

Αυτά τα εκρηκτικά προβλήματα ήρθαν να επιδεινωθούν με τις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων που ξεσήκωσαν τον κόσμο στα νησιά. Σε διπλή κινητοποίηση, σε Ικαρία και Αθήνα, προχώρησαν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής κάτοικοι του νησιού, αντιδρώντας στην επικείμενη συγχώνευση των νοσοκομείων Σάμου και Ικαρίας και προβάλλοντας την ανάγκη να μη μείνει χωρίς ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καμία μονάδα Υγείας των νησιών και να καλυφθούν όλα τα κενά στα αγροτικά ιατρεία, στο Κέντρο Υγείας και στο Νοσοκομείο.

Την πρωτοβουλία της διπλής κινητοποίησης ανέλαβαν το Εργατικό Κέντρο Σάμου, το Συνδικάτο Οικοδόμων, το Σωματείο Επισιτισμού, το Σωματείο ΕΤΕ/ΔΕΗ, το Σωματείο Μισθωτών Συνταξιούχων, ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων Δήμου Ικαρίας, η Ενωση Δημοκρατικών Γυναικών Ικαρίας και Λαϊκές Επιτροπές Ικαρίας.

Στην Αθήνα, η συγκέντρωση έγινε στο Μουσείο και στη συνέχεια, μετά την ομιλία του προέδρου του ΕΚ Σάμου Νικόλα Λαρδά, ακολούθησε πορεία προς το υπουργείο Υγείας, όπου αντιπροσωπεία παρέδωσε το σχετικό ψήφισμα. Στο πλευρό των συγκεντρωμένων βρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, καθώς και αντιπροσωπεία από τους Υγειονομικούς του ΠΑΜΕ. Ανάλογη συγκέντρωση έγινε στην κεντρική πλατεία του Εύδηλου στην Ικαρία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στη Λήμνο πέρασε η αγωνιστική σκυτάλη (2024-08-31 00:00:00.0)
Σήμερα η απεργία για το Προσφυγικό και τις ελλείψεις στην Υγεία (2019-02-07 00:00:00.0)
Κινητοποίηση για τις υγειονομικές ανάγκες του παιδικού πληθυσμού (2018-02-23 00:00:00.0)
Οργανώνουν κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας (2016-11-15 00:00:00.0)
Σήμερα η δράση κατά της συγχώνευσης (2013-05-31 00:00:00.0)
Καθολική συμμετοχή ενάντια στις συγχωνεύσεις (2013-02-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ