Τρίτη 4 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΥ
Απαίτησαν να δοθούν οι παιδικές κατασκηνώσεις

Παρέμβαση στη διοίκηση του ΤΕΑΥΦΕ και στο υπουργείο Εργασίας

Παράσταση διαμαρτυρίας για τις παιδικές κατασκηνώσεις των φαρμακοϋπαλλήλων έκαναν χτες το απόγευμα η Ομοσπονδία και το Συνδικάτο Φαρμάκου με εργαζόμενους και συνδικαλιστές από χώρους δουλειάς στη διοίκηση του ΤΕΑΥΦΕ και στο υπουργείο Εργασίας. Το ΤΕΑΥΦΕ μετατράπηκε «πραξικοπηματικά» από το υπουργείο Εργασίας και την πλειοψηφία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιατρικών Επισκεπτών (ΠΟΙΕ) σε επαγγελματικό Ταμείο και από φέτος ανακοίνωσε κατάργηση των παιδικών κατασκηνώσεων.

Ο πρόεδρος της ΠΟΙΕ και διευθύνων σύμβουλος του «ιδιωτικού» πλέον ΤΕΑΥΦΕ, Γεράσιμος Κονιδάρης, προκάλεσε τους εκπροσώπους των εργαζομένων, καλώντας το συνδικάτο και τα σωματεία του κλάδου να αναλάβουν την ευθύνη των κατασκηνώσεων γιατί το Ταμείο δεν έχει λεφτά. Ωστόσο, πρόκειται για μια κατάκτηση των εργαζομένων για την οποία πληρώνουν χρόνια με τις εισφορές τους. Επιπλέον, περιγράφοντας την πλήρως ανταποδοτική λειτουργία του επαγγελματικού Ταμείου και διασπώντας τους εργαζόμενους ο Γερ. Κονιδάρης χαρακτήρισε ως «αδικία» να πληρώνουν όλοι οι εργαζόμενοι για κατασκηνώσεις, αφού δεν έχουν όλοι παιδιά.

Στη συνέχεια, συνδικαλιστές και εργαζόμενοι έκαναν παρέμβαση στο υπουργείο Εργασίας, απαιτώντας να δοθεί η περσινή οφειλή για κατασκηνώσεις, ύψους 360.000 ευρώ, και να παρέμβει στη διοίκηση του ΤΕΑΥΦΕ, ώστε να δοθούν και φέτος οι κατασκηνώσεις. Οπως ξεκαθάρισαν στον διευθυντή της Γ.Γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Αντώνη Πατατανέ, το υπουργείο Εργασίας φέρει μεγάλη ευθύνη, γιατί, κόντρα στη θέληση της πλειοψηφίας του κλάδου, εν μια νυκτί μετέτρεψε μαζί με τους συνδικαλιστές των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - Αυτόνομης Παρέμβασης της ΠΟΙΕ, το επικουρικό ταμείο σε επαγγελματικό.

Το υπουργείο ζήτησε γραπτώς τα ακριβή αιτήματα του κλάδου, λέγοντας πως θα συζητηθούν σε προσεχή συνεδρίαση. Η Ομοσπονδία και το Συνδικάτο Φαρμάκου θα συνεχίσουν τις πιέσεις τόσο στις συνεδριάσεις της διοίκησης του ΤΕΑΥΦΕ όσο και στο υπουργείο Εργασίας και καλούν κάθε επιχειρησιακό σωματείο και κάθε εργαζόμενο να παρεμβαίνει παράλληλα, ώστε να μη χαθεί αυτή η σημαντική κατάκτηση για τα παιδιά των φαρμακοϋπαλλήλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ