Τετάρτη 5 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Ιπτάμενος Ολλανδός» στο Ηρώδειο

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών, η Εθνική Λυρική Σκηνή συμμετέχει στην επέτειο για τα 200 χρόνια από τη γέννηση του Ρίχαρντ Βάγκνερ, με παρουσίαση του «Ιπτάμενου Ολλανδού», στο Ηρώδειο (7, 9, 11, 13/6, 9 μ.μ.), σε σκηνοθεσία του διάσημου Ελληνα σκηνοθέτη Γιάννη Κόκκου, μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού και με συμμετοχή Ελλήνων και ξένων μονωδών διεθνούς επιπέδου.

Ο «Ιπτάμενος Ολλανδός» είναι η πρώτη συνεργασία του Γιάννη Κόκκου με τη Λυρική. Ο διεθνώς καταξιωμένος Ελληνας σκηνογράφος και σκηνοθέτης της όπερας (ζει στο Παρίσι), δίνει μια πανανθρώπινη και διαχρονική διάσταση στον «Ιπτάμενο Ολλανδό». Την Ορχήστρα της ΕΛΣ θα διευθύνει ο Λουκάς Καρυτινός, ενώ τη Χορωδία της ΕΛΣ ο Αγαθάγγελος Γεωργακάτος.

Ερμηνεύουν: Ιπτάμενος Ολλανδός: Ο Γερμανός βαρύτονος Τόμας Γ. Μάγερ (δεύτερη διανομή ο Τόμας Γκατσέλι). Ζέντα: η Ζαν - Μισέλ Σαρμπονέ. Ερικ: Ο Ιαν Στόρεϊ, διακεκριμένος Βρετανός τενόρος. Ντάλαντ: ο διεθνής Ελληνας μπάσος Δημήτρης Καβράκος (δεύτερη διανομή ο Γκρέγκορι Φρανκ). Μαίρη: Η Ελισάβετ Κλονόβσκαγια. Τιμονιέρης: Ο Αντώνης Κορωναίος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ