Τετάρτη 5 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Στο σφυρί» διυλιστήρια της ΕΥΔΑΠ στο Γαλάτσι

Ολοταχώς προχωρά η κυβέρνηση και στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ. Ως αποτέλεσμα και οι εργαζόμενοι στην Επιχείρηση θα αντιμετωπίσουν μεγαλύτερο πετσόκομμα των μισθών τους και εντατικοποίηση της δουλειάς, αλλά και οι λαϊκές οικογένειες θα πληρώνουν ακόμη πιο ακριβό το νερό, χωρίς να εξασφαλίζεται μάλιστα η ποιότητά του. Ηδη με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ τ. Β/ 25-4-2013, η έκταση των διυλιστηρίων της ΕΥΔΑΠ στο Γαλάτσι πέρασε στο ΤΑΙΠΕΔ και όλα δείχνουν ότι σύντομα πρόκειται να βγει στο σφυρί.

Στις 28 Ιούνη, εξάλλου, πρόκειται να γίνει Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΕΥΔΑΠ και δεν αποκλείεται να τεθεί το θέμα της τροποποίησης του καταστατικού της, ώστε να διευκολυνθεί το ξεπούλημά της μέσω διαγωνισμού, ο οποίος προγραμματίζεται μέσα στο δεύτερο τετράμηνο του χρόνου. Η ίδια, άλλωστε, διαδικασία ακολουθήθηκε και στην ανάλογη περίπτωση της ΕΥΑΘ.

Αν προχωρήσει η πλήρης ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ, τότε θεωρείται βέβαιο ότι περιστατικά σαν αυτό του άνεργου μεταλλεργάτη του Πειραιά, που παραλίγο να του βγάλει η Επιχείρηση το σπίτι του σε πλειστηριασμό για οφειλή 831 ευρώ, θα αυξηθούν και θα πληθύνουν. Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα το 30% των καταναλωτών (πάνω από 1.500.000) έχει χρέη προς την ΕΥΔΑΠ, που βέβαια δεν ξεπερνούν συνολικά το ποσό των 170.000 ευρώ, αλλά φανερώνουν ότι οι λαϊκές οικογένειες μετά τον ορυμαγδό των αντιλαϊκών μέτρων αδυνατούν να πληρώσουν ακόμη και τους λογαριασμούς του νερού. Είναι χαρακτηριστικό ότι, όπως μας δήλωσαν εργαζόμενοι της Επιχείρησης, καθημερινά υπάρχουν ουρές στα παραρτήματά της από καταναλωτές που ζητούν να κάνουν ρύθμιση των χρεών τους. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της ΕΥΔΑΠ, τον τελευταίο χρόνο έχουν γίνει 18.000 διακανονισμοί, με βάση διάφορα οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ