Πέμπτη 12 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ
Ξέχασαν τους σεισμόπληκτους των προσφυγικών!

Την άμεση αποκατάστασή τους ζητούν 142 οικογένειες στη Δραπετσώνα, που έως το σεισμό της 7ης Σεπτέμβρη του 1999 ζούσαν στις προσφυγικές πολυκατοικίες στον Αγιο Διονύση. Από τότε μέχρι σήμερα οι οικογένειες αυτές είναι υποχρεωμένες να κατοικούν είτε σε προσωρινούς καταυλισμούς, είτε φιλοξενούμενοι σε συγγενείς τους, είτε σε ενοικιαζόμενα με την επιδότηση ενοικίου σπίτια, επιδότηση που, σε λίγο καιρό, θα πάψει να χορηγείται.

Παράλληλα αγωνίζονται για να προχωρήσει επιτέλους η κατεδάφιση των και πριν το σεισμό ακατάλληλων για να ζουν σήμερα άνθρωποι - πολυκατοικίες με διαμερίσματα των 28 και 30 τετραγωνικών όπου μέσα έμεναν ακόμα και εξαμελείς οικογένειες - και να αρχίσει η κατασκευή νέων σύγχρονων διαμερισμάτων. Αυτό όμως προσκρούει στα συμφέροντα ορισμένων, που, νοικιάζοντας ως γραφεία μερικά ισόγεια των πολυκατοικιών, δε θέλουν να χάσουν τα έσοδά τους.

Χτες η συντονιστική επιτροπή των κατοίκων των πολυκατοικιών και ο δήμαρχος Δραπετσώνας Κώστας Χρονόπουλος έδωσαν συνέντευξη Τύπου, παρουσιάζοντας τα αιτήματά τους και καταγγέλλοντας τη στάση μερικών εφημερίδων και τηλεοπτικών σταθμών που με τα ρεπορτάζ τους υπονομεύουν την επίλυση του προβλήματος. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Αλέξης Γεωργακόπουλος, αφού επισήμανε ότι ήδη 142 οικογένειες ζουν επί 19 μήνες μια δεύτερη προσφυγιά, είπε ότι οι ιστορικές μνήμες δεν μπορεί να είναι τα ντουβάρια των πολυκατοικιών, που ούτως ή άλλως στη συνείδηση αυτών που έμεναν εκεί είναι μνήμες ενός γκέτο.

Ο δήμαρχος Δραπετσώνας τόνισε ότι οι πολυκατοικίες αυτές πρέπει άμεσα να κατεδαφιστούν, επειδή είναι επικίνδυνες και να αποκατασταθούν οι οικογένειες που έμεναν σε αυτές. Να σημειωθεί ότι την επικινδυνότητα των πολυκατοικιών έχει διαπιστώσει το ΥΠΕΧΩΔΕ, κρίνοντάς τες άμεσα κατεδαφιστέες. Ο Κ. Χρονόπουλος, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, είπε ότι ο δήμος έχει αγοράσει 3 οικόπεδα για την κατασκευή σε αυτά των νέων πολυκατοικιών, πέρα από το οικόπεδο που ήδη βρίσκονται οι υπάρχουσες. Κι αυτό προκειμένου οι κάτοικοι να μείνουν σε μεγαλύτερα διαμερίσματα από αυτά που σήμερα έχουν, τα οποία χαρακτήρισε ποντικότρυπες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ