Σάββατο 8 Ιούνη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αντιμέτωπο με την υποβάθμισή του από το αστικό κράτος

Με έξωση απειλείται από την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών

Αναβλήθηκε η εκδίκαση της αγωγής έξωσης που κατέθεσε για άλλη μια φορά η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών κατά του ΚΘΒΕ από το ιστορικό κτίριο «ακόμη και αν αυτό εκπληρώσει τις οικονομικές του υποχρεώσεις απέναντι στην Εταιρεία». Το ΚΘΒΕ χρωστάει 195.557 ευρώ από μισθώματα της περιόδου Μαΐου 2012 - Φεβρουαρίου 2013. Εκκρεμεί επίσης η καταβολή των μηνιαίων μισθωμάτων για τους επόμενους τέσσερις μήνες (Μάρτιος - Ιούνιος 2013). Πριν δυο χρόνια πάλι η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, κατέφυγε στη Δικαιοσύνη με αγωγή έξωσης γιατί το ΚΘΒΕ χρωστούσε τότε περίπου 200.000 ευρώ (18.000 ευρώ το μήνα είναι το ενοίκιο).

Σε εκτενή ενημέρωση προς τα ΜΜΕ, το ΔΣ της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών αναφέρει: «Αποτελεί πάγιο σύστημα του ΚΘΒΕ η άρνησή του να εκπληρώσει τις ανειλημμένες συμβατικές υποχρεώσεις του επί σειρά ετών. Μέχρι σήμερα έχουν ασκηθεί πέντε καταψηφιστικές - εξωστικές αγωγές. Και επίκειται να δικαστεί η έκτη!» και συνεχίζει: «Επειδή, όμως, μεσολαβεί μεγάλο χρονικό διάστημα ανάμεσα στην έγερση και στην εκδίκαση της αγωγής, κάθε φορά το ΚΘΒΕ εξαναγκάζεται να πληρώσει τα οφειλόμενα μισθώματα, που αναφέρει κατά την έγερσή της η αγωγή, αλλά κατακρατεί παράνομα τα μισθώματα όλων των ενδιαμέσων και όλων των επομένων πολλών μηνών».

Το σοβαρότερο θέμα πάντως σε ό,τι αφορά στο ΚΘΒΕ είναι ότι η μοναδική σκηνή που διαθέτει είναι μία αίθουσα 721 θέσεων, στο θεατρικό συγκρότημα του Βασιλικού Θεάτρου, μόνιμη πλέον έδρα του ΚΘΒΕ ενώ για το θέατρο στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών και τις δύο σκηνές (Σωκράτης Καραντινός και Μικρό Θέατρο) της Μονής Λαζαριστών καταβάλλει ενοίκια. Γιατί βέβαια μια κρατική σκηνή δεν μπορεί να παράγει έργο ανάλογο του σκοπού της, με ένα μόνο θέατρο. Διαχρονικά όμως οι αστικές κυβερνήσεις έχουν αφήσει στην τύχη του την σημαντική αυτή κρατική σκηνή και δε φρόντισαν όλα αυτά τα χρόνια να έχει τη δική της στέγη, ενώ επιχορηγούσαν, για παράδειγμα, πλουσιοπάροχα την ανέγερση και λειτουργία του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και άλλα έργα για το μεγάλο κεφάλαιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ