Σάββατο 8 Ιούνη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ
Καλλιέργεια κλίματος περαιτέρω έντασης

Η επικράτηση του συριακού στρατού στο Κουσάιρ προκαλεί ανησυχία στους αντικαθεστωτικούς

Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκονται τα ισραηλινά στρατεύματα στα υψίπεδα του Γκολάν μετά τις πρόσφατες σφοδρές μάχες
Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκονται τα ισραηλινά στρατεύματα στα υψίπεδα του Γκολάν μετά τις πρόσφατες σφοδρές μάχες
ΔΑΜΑΣΚΟΣ - ΒΗΡΥΤΟΣ.--

«Λάδι στη φωτιά» της ήδη εκρηκτικής κατάστασης τόσο εντός Συρίας όσο και στην ευρύτερη περιοχή ρίχνουν οι χτεσινές δηλώσεις του προσωρινού επικεφαλής της αντικαθεστωτικής Εθνικής Συριακής Συμμαχίας, Ζορζ Σάμπρα, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι πλέον «οι μαχητές της Χεζμπολάχ βρίσκονται παντού στη Συρία και ότι πρόκειται για συνθήκες κατοχής». Η «Συμμαχία» βέβαια έχει υποστεί πλήγμα στο κύρος που προσπάθησαν να της καλλιεργήσουν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, καθώς έχουν πλέον κυριαρχήσει οι εσωτερικές διαφωνίες και διαγκωνισμοί ανάλογα με τις διαφωνίες των δυνάμεων που στηρίζουν τις διάφορες συνιστώσες της και αμφισβητείται η νομιμότητά της από σειρά αντικαθεστωτικών οργανώσεων.

Οι εμπρηστικές αυτές δηλώσεις του, όπως και του Μεγάλου Μουφτή της Σ. Αραβίας καθώς και του Προέδρου της Ενωσης σουνιτών Ιεροδιδασκάλων, οι οποίοι κάλεσαν σε ιερό πόλεμο κατά της «Χεζμπολαχ», του Ιράν κατ' επέκταση και των σιιτών γενικότερα, έρχονται να προστεθούν στο γεγονός ότι η Ενωση μουσουλμανικών συνδικάτων με έδρα το Κατάρ -που χρηματοδοτεί ανοιχτά τμήμα των αντικαθεστωτικών- κάλεσε όλους τους εργαζόμενους μουσουλμάνους να μετατρέψουν σε «μέρα οργής κατά του Ασαντ και υπέρ των αντικαθεστωτικών» την επόμενη Παρασκευή με διαδηλώσεις παντού.

Αφορμή για την κλιμάκωση της προπαγανδιστικής αυτής επίθεσης από την πλευρά αντικαθεστωτικών και υποστηρικτών τους αποτέλεσε η επικράτηση του συριακού στρατού με τη βοήθεια των ενόπλων της «Χεζμπολάχ», στη μάχη για την, στρατηγικής σημασίας, πόλη Κουσάιρ, όπου έχει διακοπεί η διαδικασία εξοπλισμού και εισόδου ενόπλων στο συριακό έδαφος.

Η «πτώση» του Κουσάιρ στα χέρια του στρατού προκαλεί αναταράξεις και στον, ήδη, ταραγμένο Λίβανο. Σποραδικές μόνο συγκρούσεις σημειώνονταν, χθες, στη συριακή πλευρά της πόλης Κουνέιτρα στην πράσινη γραμμή με τα κατεχόμενα, από τον ισραηλινό στρατό, υψώματα του Γκολάν. Μετά τις προχθεσινές μάχες, τον τραυματισμό δύο κυανόκρανων και την ανακοίνωση της Αυστρίας να αποσύρει τους στρατιώτες της από τη δύναμη του ΟΗΕ, φαίνεται ότι ανάλογος προβληματισμός επικρατεί και στις Φιλιππίνες των οποίων οι στρατιώτες είναι η πλειοψηφία της δύναμης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πόλεμος σκοπιμοτήτων μεταξύ συμμάχων - ανταγωνιστών (2015-05-08 00:00:00.0)
Μπαράζ διπλωματικών «παζαριών» και πολεμικής προετοιμασίας (2013-06-23 00:00:00.0)
Η κατάληψη του Κουσάιρ διαμορφώνει νέα δεδομένα (2013-06-09 00:00:00.0)
Διαβουλεύσεις και πιέσεις εκατέρωθεν (2013-05-11 00:00:00.0)
Σίριαλ με τα «χημικά όπλα» και παρέμβαση Νασράλαχ (2013-05-02 00:00:00.0)
Περαιτέρω κλιμάκωση εντός αλλά και στη λιβανική μεθόριο (2013-04-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ