Σάββατο 8 Ιούνη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΜΕΑΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΘΡΙΑΣΙΟΥ - ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πλατιά εξόρμηση για την προβολή της πρότασης του ΚΚΕ

Περιοδεία του Γ. Πρωτούλη στην ΕΜΑΚ Ασπροπύργου

Κάλεσμα στους εργαζόμενους και τους κατοίκους του Θριασίου να μάθουν την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, να συζητήσουν με βάση αυτή, να προβληματιστούν για τη διέξοδο από τα σοβαρά προβλήματα που ζουν σήμερα, απευθύνουν οι Τομεακές Οργανώσεις Θριασίου και Βιομηχανίας του ΚΚΕ με τις καθημερινές εξορμήσεις, τις περιοδείες και τις συσκέψεις που πραγματοποιούν.

Στην 1η Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) Ασπροπύργου βρέθηκε χτες ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Συναντήθηκε με το διοικητή της, μίλησε με τους εργαζόμενους και τους κάλεσε να πάρουν μέρος στη μεγάλη συγκέντρωση που οργανώνουν οι Τομεακές Οργανώσεις του ΚΚΕ στις 18 Ιούνη, στην Ελευσίνα, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Η συζήτηση στάθηκε ιδιαίτερα στις σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν όσον αφορά το ζήτημα της πυροπροστασίας, καθώς η ΕΜΑΚ στελεχώνει ένα πεζοπόρο τμήμα κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα χρήματα που διαθέτει ο κρατικός προϋπολογισμός για την πυροπροστασία μειώθηκαν πάνω από τέσσερις φορές στο χρονικό διάστημα από το 2009 έως το 2013. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση δαπανά όλο και πιο μεγάλα ποσά για να εξοπλίζεται ενάντια στον «εχθρό λαό», για να ενισχύει τους κατασταλτικούς μηχανισμούς ενάντια στους αγώνες των εργαζομένων που υποφέρουν από την αντιλαϊκή πολιτική. Επί τάπητος τέθηκε όμως και η γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στο Θριάσιο, το γεγονός ότι η βιομηχανία στην περιοχή μαραζώνει, οι επιπτώσεις που συνεπάγεται αυτό για τους εργαζόμενους. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στην ΕΜΑΚ βιώνουν στις οικογένειές τους, τα προβλήματα της ανεργίας και της ανασφάλειας, τις δυσκολίες να καλύψουν βασικές ανάγκες. Ακόμα, έθεσαν το ζήτημα της ύπαρξης στο σώμα εργαζομένων 3 ταχυτήτων (συμβασιούχων, πενταετία και μονίμων).

Το πολιτικό άνοιγμα των δυο Τομεακών Οργανώσεων συνεχίζεται. Τη Δευτέρα 10 Ιούνη, περιοδείες θα γίνουν στα Μέγαρα και στη Μάνδρα. Στο αμαξοστάσιο, στην Πυροσβεστική, στο Κέντρο Υγείας, στο δημαρχείο και στον ΕΟΠΥΥ των Μεγάρων θα περιοδεύσει ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ στο αμαξοστάσιο, στο δημαρχείο και στο Πολιτιστικό Κέντρο της Μάνδρας ο Χρήστος Κολοβός, μέλος της ΚΕΟΕ του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ