Τρίτη 11 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ - ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ
Εκκενώσεις δεκάδων περιοχών

BEΡΟΛΙΝΟ - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΒΕΡΝΗ.--

Τεράστιες λίμνες θυμίζουν, για δεύτερη βδομάδα, αρκετές περιοχές της βορειοανατολικής και νότιας Γερμανίας, αλλά και εκτενείς περιοχές της Τσεχίας, της Ουγγαρίας, της Πολωνίας και της Ελβετίας που επλήγησαν το περασμένο 48ωρο από νέες σφοδρές βροχοπτώσεις και χαλαζόπτωση. Οι άνθρωποι που έχουν χάσει ως τώρα τη ζωή τους, εξαιτίας των συνεχιζόμενων πλημμυρών στην κεντρική Ευρώπη είναι τουλάχιστον 22, ενώ πολλές δεκάδες χιλιάδες έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις πλημμυρισμένες εστίες τους και να αναζητήσουν καταφύγιο σε προσωρινούς καταυλισμούς...

Κρίσιμη παραμένει, παρά τη χτεσινή μικρή υποχώρηση των νερών στα 7,30 μέτρα από 7,48 που ήταν την Κυριακή, η κατάσταση στο Μαδεμβούργο έπειτα από το σπάσιμο φράγματος του ποταμού Ελβα, με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους περίπου 23.000 άνθρωποι. Αλλο σπάσιμο φράγματος κοντά στο χωριό Φίσμπεκ στη βορειοδυτική Γερμανία αύξησε τη στάθμη των νερών στα 50 μέτρα, προκάλεσε την εκκένωση 10 χωριών και το κλείσιμο σημαντικής σιδηροδρομικής αρτηρίας που συνδέει το Βερολίνο με την Κολωνία, τη Φρανκφούρτη με το Αμστερνταμ. Οι γερμανικές αρχές ανακοίνωσαν πως μελετούν σοβαρά ανώνυμη επιστολή με την οποία εκτοξεύονται απειλές -δίχως να έχουν γίνει γνωστά τα κίνητρα- για επιθέσεις σε σημαντικά φράγματα ποταμών.

Στην Ουγγαρία, οι δημοτικές αρχές της Βουδαπέστης απαγόρευσαν την κυκλοφορία των πεζών στους μεγάλους οδικούς άξονες της πρωτεύουσας.

Σε δυσχερή κατάσταση βρίσκονται από το βράδυ της Κυριακής περιοχές της δυτικής Ελβετίας και η πρωτεύουσα της Πολωνίας, Βαρσοβία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ