Τρίτη 11 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ
Προβληματίζουν τους ιμπεριαλιστές οι νίκες του στρατού

ΔΑΜΑΣΚΟΣ - ΒΗΡΥΤΟΣ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-

Ευρεία στρατιωτική επιχείρηση ανακατάληψης του Χαλεπιού αλλά και όλης της γύρω περιοχής ετοιμάζει, σύμφωνα με την εφημερίδα «αλ Ουατάν» αλλά και πηγές προσκείμενες στους αντικαθεστωτικούς, ο συριακός στρατός, ο οποίος τα τελευταία 24ωρα με τη συνεργασία των ενόπλων της λιβανικής «Χεζμπολλάχ», έθεσε υπό πλήρη έλεγχο όλες τις περιοχές ανάμεσα στα λιβανικά σύνορα και την πόλη Χομς. Η προοπτική αυτή απασχολεί, όπως φαίνεται ολοένα περισσότερο, και τις εμπλεκόμενες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός των ημερών, στην Ουάσιγκτον θα γίνει σύσκεψη για να εξεταστεί ακόμη και το ενδεχόμενο επίσημου εξοπλισμού των αντικαθεστωτικών. Διαρροές ανέφεραν ότι πιθανώς να συζητηθεί και το ενδεχόμενο επιβολής ζώνης απαγόρευσης πτήσεων, κάτι για το οποίο ο αρχηγός του αμερικανικού ΓΕΣ, Ντέμπσεϊ, έχει σαφώς δηλώσει ότι εφόσον αποφασιστεί θα είναι επί της ουσίας «στρατιωτική εμπλοκή».

Ενώ αναμένονται τα «νεότερα», αν υπάρξουν, από Ουάσιγκτον, εντός Συρίας συνεχίζονται οι συγκρούσεις αλλά και οι φρικαλεότητες. Στο διαδίκτυο αναρτήθηκε βίντεο που δείχνει την εκτέλεση εν ψυχρώ και μπροστά στα μάτια των γονιών του ενος 15χρονου στο Χαλέπι από ισλαμιστές ενόπλους, επειδή ο έφηβος δήλωσε δημόσια ότι «θα παραμείνει άθεος». Οργανώσεις προσκείμενες στους αντικαθεστωτικούς, και η «Εθνική Συριακή Συμμαχία», καταδίκασαν το περιστατικό ως «έγκλημα πολέμου». Ταυτόχρονα, η αντικαθεστωτική οργάνωση «Εθνική Συντονιστική Επιτροπή» κάλεσε όλους τους ξένους μαχητές που δρουν στη Συρία «από όποια πλευρά και αν βρίσκονται να εγκαταλείψουν άμεσα τη χώρα».

Τεταμένη παραμένει πάντα η ατμόσφαιρα και στο γειτονικό Λίβανο, όπου την Κυριακή σε διαδήλωση κατά της «Χεζμπολλάχ» και της ανάμιξής της στις μάχες στη Συρία, η οποία πραγματοποιήθηκε μπροστά στην ιρανική πρεσβεία στη Βηρυτό -λόγω της άμεσης σχέσης της οργάνωσης με το Ιράν- σκοτώθηκε από πυρά που δέχτηκε στην πλάτη ένας διαδηλωτής. Ο Λιβανέζος Πρόεδρος, Μισέλ Σουλεϊμάν, ζήτησε να διαλευκανθεί άμεσα ποιος είναι ο υπεύθυνος και ζήτησε τη συνεργασία και του Ιράν, καθώς δεν είναι ακόμη σαφές αν η μοιραία σφαίρα ήρθε από το εξωτερικό ή από το εσωτερικό της πρεσβείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ