Πέμπτη 13 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Σε αγωνιστική εγρήγορση καλλιτεχνικοί φορείς

Δεκάδες συνδικαλιστικοί φορείς με ψηφίσματά τους καταγγέλλουν την απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ.

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι η απόφαση για κλείσιμο της ΕΡΤ «εκφράζει απόλυτα αυτό που η κυβέρνηση διαλαλεί ως ανάπτυξη», δηλαδή «ανεργία, μισθούς και συντάξεις στα 300 ευρώ, κλείσιμο δημόσιων δομών Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού» και υπογραμμίζει: «Δεν είναι αυτός ο δρόμος μας. Δεν μπορεί να είναι αυτό το μέλλον μας. Να απορρίψουμε αυτές τις επιλογές, να συμβάλλουμε στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, στον προσανατολισμό του σε κατεύθυνση που εκφράζει τα συμφέροντα της τάξης μας. Καλούμε κάθε συνάδελφο να συμμετέχει ενεργά στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΕΡΤ και στην αυριανή γενική απεργία».

Επίσης συγκλονιστικές στιγμές έζησε προχτές το «Ηρώδειο» πριν την παράσταση του «Ιπτάμενου Ολλανδού». Μαθαίνοντας τις εξελίξεις στην ΕΡΤ, όλοι οι εργαζόμενοι της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ενώ η ορχήστρα άρχιζε να κουρδίζει τα όργανα, σύσσωμοι ανέβηκαν στη σκηνή και ο κόσμος όρθιος χειροκροτούσε υποπτευόμενος γιατί συνέβαιναν όλα αυτά. Ορθια σηκώθηκαν και όλα τα μέλη της ορχήστρας.

Αμέσως μετά διαβάστηκε η παρακάτω ανακοίνωση που υπογράφουν όλα τα σωματεία της ΕΛΣ, μέσα σε θύελλα χειροκροτημάτων:

«Εκ μέρους όλων των εργαζομένων της ΕΛΣ εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην αιφνιδιαστική απόφαση της τρικομματικής κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ. Η ΕΡΤ και τα μουσικά της σύνολα είναι από τους βασικούς φορείς ενημέρωσης και παραγωγής πολιτισμού.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ και των μουσικών συνόλων της και απαιτούμε να αρθεί άμεσα η απόφαση της κυβέρνησης.

Τα σωματεία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής».

Ανακοινώσεις καταδίκης της κυβερνητικής απόφασης για το κλείσιμο της ΕΡΤ εξέδωσαν χτες και οι παρακάτω φορείς:

-- Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

-- Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών

-- Σύλλογος Μουσικών Υπαλλήλων Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

-- Σύλλογος Καθηγητών Ωδείων Αναγνωρισμένων.

-- Σύλλογοι Εργαζομένων Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

-- Εταιρεία Συγγραφέων.

-- Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων.

-- Ενωση Χώρων Πολιτισμού.

-- Ενωση Ελληνικού Βιβλίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ