Τρίτη 18 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΑΕΙ - ΤΕΙ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις

Στιγμιότυπο από τις εκδηλώσεις στη Γεωπονική
Στιγμιότυπο από τις εκδηλώσεις στη Γεωπονική
Νέοι που όλο το προηγούμενο διάστημα συναντήθηκαν στα αμφιθέατρα, στους μεγάλους αγώνες και τις καθημερινές μάχες βρέθηκαν στο διήμερο φεστιβάλ της Οργάνωσης ΑΕΙ - ΤΕΙ Αθήνας της ΚΝΕ, το οποίο ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο με μεγάλη επιτυχία.

Ο χώρος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου φιλοξένησε τις εκδηλώσεις που περιλάμβαναν πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα από νέους ερασιτέχνες δημιουργούς αλλά και έμπειρους καλλιτέχνες. Την Παρασκευή, πρώτη μέρα των εκδηλώσεων, το πρόγραμμα περιλάμβανε χορευτικό δρώμενο που ετοίμασαν και παρουσίασαν φοιτητές, με θέμα «Φασισμός, το αυγό του φιδιού». Εγινε παρουσίαση της συλλογής άρθρων του Λένιν «Για τον πόλεμο και τη σοσιαλιστική επανάσταση», με ομιλητή τον Δημήτρη Ξεκαλάκη, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ και μουσικοθεατρικό αφιέρωμα με θέμα «Ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι από το 1922 έως τις μέρες μας και η στάση του ΚΚΕ». Παρουσιάστηκαν, επίσης, παραδοσιακοί χοροί από τα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη, ενώ η πρώτη μέρα των εκδηλώσεων ολοκληρώθηκε με λαϊκό γλέντι με τους «Αμέθυστους».

Το Σάββατο, το καλλιτεχνικό μέρος περιλάμβανε συναυλία με τους «Bright Black», «Diminuita», «Broken Morning», προβολή της ταινίας «400 χτυπήματα». Το φεστιβάλ έκλεισε με συναυλία από τον Λάκη Παπαδόπουλο και τους «Domenica».

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων έγινε τουρνουά Μπάσκετ 3on3.

Ανάμεσα στις εκδηλώσεις του διημέρου ξεχώρισε η ανοιχτή συζήτηση, με θέμα «Δεν θυσιάζουμε τις σπουδές και το μέλλον μας για την πλουτοκρατία. Πώς οργανώνουμε τους αγώνες μας», με ομιλητές τον Νίκο Σοφιανό, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και τον Νίκο Σταματόπουλο, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Η συζήτηση απλώθηκε από τους αγώνες που δόθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, σε ζητήματα επικαιρότητας, στους αγώνες τμημάτων των εργαζομένων που βρίσκονται σε εξέλιξη και από τους οποίους οι φοιτητές και σπουδαστές μπορούν να αντλήσουν πολύτιμη πείρα, στο ρόλο του μέλους της ΚΝΕ στην προσπάθεια για ανασύνταξη του κινήματος μέσα στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ και άλλα. Ο «Ριζοσπάστης» θα δημοσιεύσει αποσπάσματα από τη συζήτηση σε επόμενα φύλλα.

Από αύριο στη Θεσσαλονίκη

Διήμερο Φεστιβάλ διοργανώνει η Νομαρχιακή Οργάνωση ΑΕΙ-ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ αύριο Τετάρτη και την Πέμπτη 20 Ιούνη, στα γρασίδια της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν αύριο στις 12.30 μ.μ., με τοποθέτηση τιμητικής πλακέτας για τον Καπετάν Διαμαντή, καπετάνιο του ΕΛΑΣ και φοιτητή της Νομικής. Το απογευματινό πρόγραμμα από τις 6.30 μ.μ., περιλαμβάνει: Συζήτηση, με θέμα «από τους πολέμους των εκμεταλλευτών στην κατάργηση της εκμετάλλευσης». Μουσικό αφιέρωμα με θέμα «ο Μπρεχτ για τον πόλεμο». Συναυλία με τον Λάκη Παπαδόπουλο. Λαϊκό γλέντι. Στο χώρο θα λειτουργήσει εργαστήριο photoshop, με θέμα «ο πόλεμός τους σκοτώνει ό,τι άφησε όρθιο η ειρήνη τους».

Την Πέμπτη στις 9.30 μ.μ. θα μιλήσει ο Ζήσης Λυμπερίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του Κόμματος. Θα ακολουθήσει συναυλία με τον Δημήτρη Σταρόβα και λαϊκό γλέντι. Θα υπάρχουν ακόμα, θεατρικά δρώμενα, μουσικά συγκροτήματα, έκθεση βιβλίου, τουρνουά σκάκι, αθλητικές δραστηριότητες, χορευτικές παραστάσεις και κινηματογραφικές προβολές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ