Τετάρτη 19 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Μεθοδεύουν δίωξη εργαζομένων γιατί έκαναν συνέλευση

Το φακέλωμα και τις διώξεις εργαζομένων για τη συμμετοχή και δράση στις συλλογικές διαδικασίες του σωματείου, για να βάλει εμπόδια και στην οργανωμένη αντίδραση απέναντι στις συγχωνεύσεις και το κλείσιμο τμημάτων, τις ελλείψεις σε προσωπικό και υλικά, την πολιτική που εμπορευματοποιεί την Υγεία και βάζει σε κίνδυνο την Υγεία των ασθενών, επιδιώκει να θεσπίσει η κυβέρνηση με τη συνδρομή της αστικής Δικαιοσύνης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Σε μια σαφή προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και τρομοκράτησης των εργαζομένων κατόπιν εισαγγελικής παρέμβασης και έρευνας που διεξάγεται ζητείται να δοθούν ονόματα, διευθύνσεις και τηλέφωνα των νοσηλευτών από τα χειρουργεία που συμμετείχαν στην γενική συνέλευση του σωματείου στις 12 Ιουνίου 2012.

Αξιοποιούνται γι' αυτό αναδρομικά οι καταγγελίες δυο χειρουργών τότε για παρακώλυση τάχα της λειτουργίας των χειρουργείων. Καταγγελίες αβάσιμες και ψευδείς αφού τα χειρουργεία για όσο διάστημα κράτησε η γενική συνέλευση των εργαζομένων έγιναν κανονικά με το προσωπικό ασφαλείας. Αυτό το αδιαμφισβήτητο γεγονός επιβεβαίωνε και η διοίκηση του νοσοκομείου η οποία όμως σήμερα αναθεωρεί την αρχική της στάση και συμπορεύεται με την εισαγγελική έρευνα για την «αδικαιολόγητη εγκατάλειψη εργασίας» παίρνοντας έτσι ενεργά μέρος στην προσπάθεια τρομοκράτησης και εκφοβισμού των εργαζομένων για να υλοποιηθεί στο ακέραιο η ταξική πολιτική και στο χώρο της Υγείας.

Οι δυνάμεις της ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ σε αυτή τη σαφή και ξεκάθαρη θέση της κυβέρνησης να επιβάλει το δόγμα «νόμος και τάξη» σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς για να επιβληθεί η βάρβαρη αντεργατική πολιτική που μετατρέπει και τα νοσοκομεία, συνολικά την Υγεία και Πρόνοια σε φιλέτο άγριας κερδοσκοπίας και εκμετάλλευσης από τους επιχειρηματικούς ομίλους, συνιστούν το κουκούλωμα και τη συνεννόηση με τη διοίκηση. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην πρόσφατη γενική συνέλευση των εργαζομένων στα χειρουργεία πρόκριναν να μη δημοσιοποιηθεί το γεγονός προκειμένου να μην προκληθεί το μένος της αστικής Δικαιοσύνης.

Σε ανακοίνωσή του ο συνδυασμός του ΕΑΜΥ που στηρίζει το ΠΑΜΕ υπογραμμίζει:

«Είναι φανερό ότι μαζί με την κατάργηση των οργανικών θέσεων, τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων και την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, επιχειρείται να αξιοποιηθεί κάθε περιστατικό και κύρια οι αγώνες για απολύσεις. Ταυτόχρονα, να κυριαρχήσει κλίμα τρομοκρατίας και φόβου για να προωθηθούν τα νέα γενικά αντιλαϊκά μέτρα (μείωση ασφαλιστικών δικαιωμάτων, χαράτσια, ιδιωτικοποιήσεις κ.ά.), αλλά και τα πιο ειδικά μέτρα που αφορούν το δημόσιο τομέα (απολύσεις, κατάργηση δημόσιων υπηρεσιών, εμπορευματοποίηση, αλλαγή εργασιακών σχέσεων). Δηλαδή, να συνεχιστούν και ενταθούν τα μέτρα για να πληρώσει ο λαός την κρίση και την επερχόμενη "ανάπτυξη" των κερδών των μονοπωλίων.

Η προσπάθεια να ανασυρθεί πάλι το ζήτημα του δικαιώματος συμμετοχής σε γενική συνέλευση εντάσσεται σε συνολικότερο σχεδιασμό ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής πάλης, καταστολής οποιασδήποτε διαμαρτυρίας, προώθησης των απολύσεων και των άλλων αντεργατικών μέτρων στο δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα.

Επιδιώκουν να πέσει λάσπη και σε άλλον έναν κλάδο, αυτόν των υγειονομικών (ότι δήθεν βάζουν σε κίνδυνο τους ασθενείς) ώστε να διασφαλιστεί η "εύρυθμη" και ανεμπόδιστη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων ως "μαγαζιά" του κράτους και ορισμένων γιατρών. Μαγαζιά και επιχειρήσεις ΑΕ με υπάκουος και φθηνούς εργαζόμενους και καταλήστευση των ασθενών νόμιμα στα ταμεία των δημόσιων νοσοκομείων και παράνομα με τα "φακελάκια".

Δίπλα στην επίδειξη πυγμής της κυβέρνησης στους απολυμένους εργαζόμενους της ΕΡΤ, τους επιστρατευμένους καθηγητές, ναυτεργάτες, εργαζόμενους του μετρό, προστίθενται και εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ