Τετάρτη 19 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Επισπεύδονται συγχωνεύσεις και μετακινήσεις προσωπικού

Κινητοποιήσεις των εργαζομένων

Στιγμιότυπο από παλιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων στην Πολυκλινική
Στιγμιότυπο από παλιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων στην Πολυκλινική
Με κινητοποιήσεις ανά νοσοκομείο οι εργαζόμενοι αντιστέκονται στη σύνθλιψη των υπηρεσιών προς τους ασθενείς αλλά και την ενταντικοποίηση της εργασίας που επιχειρείται με τις μετακινήσεις τους για να καλυφθούν τα τεράστια κενά στα δημόσια νοσοκομεία. Η συρρίκνωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, φαίνεται ότι επισπεύδεται, για να επιτευχθεί η τελική συγχώνευση των 774 κλινικών, τομέων και τμημάτων που έχει σχεδιάσει η συγκυβέρνηση στα πλαίσια της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ) και των μνημονίων.

Στάση εργασίας (10 πμ-3 μμ) κάνουν σήμερα οι εργαζόμενοι στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (ΨΝΑ) απαντώντας στην απόφαση της Διοίκησης της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) για τις μετακινήσεις προσωπικού αλλά και την επικαιροποίηση της απόφασης της ΕΕ για το οριστικό κλείσιμο των ψυχιατρείων μέχρι 31.12.2015. Η επικαιροποίηση της απόφασης έγινε με το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψαν ο Επίτροπος Απασχόλησης της ΕΕ Andor και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος και προβλέπει την προώθηση «των μεταρρυθμίσεων στον τομέα της ψυχικής υγείας». Στις 11 πμ οι εργαζόμενοι του ΨΝΑ θα κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας στην έδρα της 2ης ΥΠΕ, Θηβών 46-48.

Το Σωματείο των Εργαζομένων Πολυκλινικής καλεί τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους έμπορους κι επαγγελματίες, τους άνεργους και τους μετανάστες για την πικετοφορία διαμαρτυρίας και ενημέρωσης που οργανώνει αύριο, Πέμπτη, στις 10 π.μ. μπροστά στην Πολυκλινική (Πειραιώς και Σωκράτους). Οι εργαζόμενοι της Πολυκλινικής προειδοποιούν για την επερχόμενη κατάργησή της ως νοσοκομείο δεδομένης της συνεχόμενης υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης του νοσοκομείου, της πρόθεσης της Διοίκησης για κατάργηση της Ουρολογικής Κλινικής και τη μεταφορά της αποδεκατισμένης από προσωπικό Αιμοδοσίας.

Με την άμεση κινητοποίηση των εργαζομένων και των γιατρών του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» αποτράπηκε για ένα τρίμηνο τουλάχιστον η συγχώνευση των τριών χειρουργικών κλινικών και τομέων από τρεις σε δύο. Με πρόσχημα την έλλειψη προσωπικού -«λόγω των διαμορφούμενων συνθηκών στελέχωσης» όπως υποστηρίζει η διοίκηση- επιχειρήθηκε ο διαμελισμός και η μεταφορά των κλινών της Α' Χειρουργικής Κλινικής στις αντίστοιχες Β' και Γ'. Επίσης, επιχειρήθηκε και ο αντίστοιχος διαμελισμός και μεταφορά των χειρουργικών τραπεζιών.

Βέβαια, οι συγχωνεύσεις είναι γενικότερο σχέδιο και αποτυπώνονται στο νέο οργανισμό του νοσοκομείου, στον οποίο -εκτός απ' τις χειρουργικές κλινικές- περιλαμβάνεται και η συγχώνευση των παθολογικών κλινικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ