Πέμπτη 20 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
Εγκρίθηκε ψήφισμα καταδίκης του περιορισμού των διαδηλώσεων

Το ψήφισμα κατέθεσαν οι εκλεγμένοι του ΚΚΕ

Κατά πλειοψηφία ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ψήφισμα που κατέθεσαν οι εκλεγμένοι του ΚΚΕ με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», με το οποίο καταδικάζουν την προσπάθεια της κυβέρνησης για την κατάργηση του δικαιώματος της διαδήλωσης και την ποινικοποίηση της κοινωνικής ζωής. «Με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τις διαδηλώσεις η κυβέρνηση κλιμακώνει την αντιλαϊκή επίθεση για την εφαρμογή του δόγματος "νόμος και τάξη"» τονίζεται στο ψήφισμα.

Εισηγούμενη το θέμα εκ μέρους των συμβούλων του ΚΚΕ, η Ελ. Ζαφειρίου υπογράμμισε:

«Ο περιορισμός των διαδηλώσεων εντάσσεται στο τόξο των ενεργειών που κάνει το αστικό κράτος να καταστείλει στην πραγματικότητα τη συλλογική δράση, τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και του λαϊκού κινήματος. Οι όποιες προβαλλόμενες αιτιολογίες είναι υποκριτικές και συγκαλύπτουν την αλήθεια. Ο περιορισμός, η κατάλυση του δικαιώματος του "συνέρχεσθαι" έρχεται να βοηθήσει την απρόσκοπτη εφαρμογή και ανάπτυξη της βάρβαρης πολιτικής της συγκυβέρνησης και της ΕΕ, έρχεται να προστεθεί στην κατάλυση του δικαιώματος στην ενημέρωση, όπως το ζούμε με τη δημόσια τηλεόραση, στην κατάλυση κοινωνικών, πολιτικών και εργασιακών δικαιωμάτων που προστατεύονται από το Σύνταγμα. Αυτή τη πρακτική υποστηρίζει και εξυπηρετεί το δόγμα της συγκυβέρνησης "νόμος και τάξη". Αλλά είχαν δίκιο οι θεωρητικοί του μαρξισμού - λενινισμού όταν διαπίστωναν ότι το αστικό κράτος θεσμοθετεί τις συνταγματικές διατάξεις για να τις καταργήσει όταν θεωρήσει πως αυτοί τους οποίους προστατεύουν οι θεσμοθετημένες συνταγματικές διατάξεις αναπτύσσονται και καθίστανται επικίνδυνοι για την αστική εξουσία. Το λαϊκό κίνημα έχει την πείρα για να αντιμετωπίσει και να ανατρέψει τέτοιες ενέργειες, αλλά και ολόκληρη την αντιλαϊκή πολιτική».

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Σγουρός, δήλωσε μεν υπέρμαχος του δικαιώματος στις διαδηλώσεις, «αρκεί - όπως είπε - να μη γίνεται κατάχρηση» και να υπάρχει ένα μέτρο. Μέτρο ζήτησε ουσιαστικά και ο εκπρόσωπος της παράταξης των Οικολόγων, Κ. Διάκος, συμπληρώνοντας ότι το κράτος οδηγήθηκε στην απόφαση αυτή «επειδή εμείς δε ρυθμίσαμε κάποια θέματα, με την πολιτική μας βούληση». «Σε κάποια πράγματα πρέπει να μπαίνουν όρια και τα όρια θα τα βάλουμε εμείς» είπε ο Χ. Καπάταης, από το «Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής Ελεύθερη Αττική» (εκπρόσωπος της παράταξης του Αλ. Αλαβάνου).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ