Τετάρτη 26 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΚΥΡΟΣ
Καταστροφικά επενδυτικά σχέδια κυβέρνησης - μονοπωλίων

Αποψη του νησιού της Σκύρου
Αποψη του νησιού της Σκύρου
Εδώ και 8 χρόνια, μονοπωλιακοί όμιλοι, που δραστηριοποιούνται στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, έχουν βάλει στο στόχαστρο το νησί Σκύρος στο Βορειοανατολικό Αιγαίο. Στα «επενδυτικά» σχέδια του κεφαλαίου έχουν συντονιστεί εγχώριες Ανώνυμες Εταιρείες, διεθνείς μονοπωλιακοί όμιλοι και offshore εταιρείες με έδρα την Κύπρο. Ενεργό ρόλο διαδραματίζουν μοναχοί της Μονής Μεγίστης Λαύρας του Αγίου Ορους που εμφανίζεται ιδιοκτήτης χιλιάδων στρεμμάτων στο νότιο τμήμα του νησιού. Ολα αυτά τα συμφέροντα έχουν συστήσει κοινά κονσόρτσιουμ και ήδη έχουν εξασφαλίσει την άδεια από την αρμόδια υπηρεσία για την εγκατάσταση γιγαντιαίου Αιολικού Πάρκου 111 ανεμογεννητριών, ισχύος 333 MW που θα καλύψει έκταση 35.000 στρεμμάτων στο νότιο μέρος του νησιού στη θέση «Βουνό».

Το ΚΚΕ, από την πρώτη στιγμή, έχει εναντιωθεί αγωνιστικά στα καταστροφικά σχέδια των μονοπωλίων. Συμμετείχε και στήριξε τις αγωνιστικές συγκεντρώσεις στο νησί. Εφερε το θέμα, υποχρέωσε στην Ευρωβουλή αρμόδιους υπουργούς να δώσουν εξηγήσεις μέσω Επίκαιρων και άλλων ερωτήσεων. Εχει καταδικάσει το ρόλο των καλόγερων της Μονής Μεγίστης Λαύρας που συμμετέχουν στις κερδοσκοπικές μπίζνες του κεφαλαίου, υποστηρίζοντας ότι είναι ιδιοκτήτες της περιοχής από Χρυσόβουλα.

Στα «επενδυτικά» σχέδια του κεφαλαίου έχει έμπρακτα εναντιωθεί μέχρι σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία του σκυριανού λαού, ενώ υπάρχουν ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Σκύρου ακόμα και τα Περιφερειακά Συμβούλια Στερεάς Ελλάδας που επίσης είναι αντίθετες στην εγκατάσταση του αιολικού πάρκου. Η εγκατάστασή του θα προκαλέσει σημαντικές καταστροφές στο μισό νησί, θα πλήξει κτηνοτροφία και μελισσοκομία και βλάβες στη χλωρίδα και την πανίδα που είναι πλούσια στην περιοχή.

Το ΚΚΕ σταθερά έχει αποκαλύψει ότι τα σχέδια των κυβερνήσεων και για το συγκεκριμένο αιολικό πάρκο εντάσσεται στην κερδοσκοπία του κεφαλαίου και στον έλεγχο της Ενέργειας από το μονοπωλιακό κεφάλαιο που θα πουλά πανάκριβα το ρεύμα στη ΔΕΗ και εκείνη θα μετακυλίει τη ληστεία σε βάρος των λαϊκών οικογενειών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ