Τετάρτη 26 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκδήλωση στη Μαρμαρίνη Αγιάς

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τη μάχη που έδωσε ο ΕΛΑΣ στις 26 Ιούνη 1944 στη Μαρμαρίνη Αγιάς, οργάνωσαν, την περασμένη Κυριακή, η Κομματική Οργάνωση Λακέρειας του ΚΚΕ και το Παράρτημα Λάρισας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ. Η εκδήλωση ξεκίνησε με την αφήγηση του χρονικού των μαχών της Μαρμαρίνης, του Ελευθέριου (Καραλάρ) και με την ανάγνωση στίχων που έγραψαν την εποχή εκείνη οι ΕΠΟΝίτισσες της Μαρμαρίνης σε ανάμνηση της μάχης.

Χαιρετισμό εκ μέρους του Νομαρχιακού Συμβουλίου Λάρισας της ΚΝΕ, απηύθυνε η Αθανασία Αγγελάκη, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο Γιάννης Σκόκας, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε στον «Κόκκινο Βράχο», στο μνημείο των εκτελεσθέντων αγωνιστών, όπου κατατέθηκαν λίγα λουλούδια, ως απόδοση φόρου τιμής στους τιμημένους νεκρούς του ΕΛΑΣ.

  • Το παράρτημα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Τρίπολης διοργανώνει, την Κυριακή 3.06.2013 ώρα 10.30 π.μ. στα Κανελάκια, εκδήλωση για να τιμηθούν οι αγωνιστές της ΕΑΜικής Αντίστασης που κατατρόπωσαν τους Γερμανούς κατακτητές σε αλλεπάλληλες μάχες στη Γλόγοβα, στα Κανελάκια και στη μάχη της Στυμφαλίας, τον Ιούλιο - Αύγουστο του 1944. Οι απώλειες των κατακτητών ήταν μεγάλες και έκτοτε η πρωτοβουλία των κινήσεων στην Πελοπόννησο πέρασε στον ΕΛΑΣ που κυνηγούσε τους ναζί κατακτητές και τους συνεργάτες τους φασίστες, αυτούς που σήμερα τιμούν οι Χρυσαυγίτες...

Καλούνται οι αγωνιστές να συμμετέχουν μαζικά στην εκδήλωση τιμής δίνοντας -και έτσι- απάντηση στους υμνητές των ναζί και του Μεταξά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ