Τετάρτη 26 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2013
«Βαριές» διακρίσεις

Στη σκιά του θέματος που προέκυψε με τον Τούρκο αρσιβαρίστα και μάλιστα σημαιοφόρο της αποστολής των οικοδεσποτών στη φετινή διοργάνωση Ριζά Καγιάλπ, ο οποίος φέρεται να χρησιμοποίησε σε λεγόμενη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης υποτιμητικές εκφράσεις για τους Αρμένιους και τους Ελληνες συνεχίζονται οι φετινοί Μεσογειακοί Αγώνες στη Μερσίνη. Ο ίδιος ο αθλητής αρνήθηκε ότι ο λογαριασμός είναι γνήσιος και δικός του, ωστόσο το θέμα να του επιβληθούν κυρώσεις παραμένει ανοιχτό.

Σε αγωνιστικό μέρος πάντως, οι ελληνικές επιτυχίες συνεχίζονται με τους αθλητές-τριες να προσφέρουν συνεχώς καινούριες διακρίσεις.

Η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης ανδρών σε διάστημα τριών ημερών κέρδισε για δεύτερη φορά την πρωταθλήτρια κόσμου Ιταλία, αυτή τη φορά επικράτησε με 9-8 και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Παράλληλα, τις τελευταίες ημέρες τα λεγόμενα βαριά αθλήματα ήταν αυτά που βρέθηκαν στο επίκεντρο. Συγκεκριμένα, στην πυγμαχία ο Αλέξανδρος Τσανικίδης έφτασε μέχρι τα ημιτελικά των 64 κιλών στους Μεσογειακούς Αγώνες της Μερσίνης, όπου όμως ηττήθηκε από τον Τούρκο Φατίχ Κελές και περιορίστηκε στο χάλκινο μετάλλιο.

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε και ο Φώτης Αράπογλου στα 91 κιλά, καθώς ηττήθηκε με τεχνικό νοκ άουτ από τον Ιταλό Φάμπιο Τούρκι.

Η Μαρία Πρεβολαράκη πέτυχε τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες στην κατηγορία των 55 κιλών της ελευθέρας πάλης και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Η Αγόρω Παπαβασιλείου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην ελευθέρα πάλη 63 κιλών, ενώ ίδιου χρώματος μετάλλιο έβαλε στις αποσκευές της και η Ευδοξία Παυλίδου, στην κατηγορία των 51 κιλών.

Τα 4 μετάλλια στη διοργάνωση έφτασε η Νόρα Δράκου, η οποία κατέκτησε το αργυρό στα 100μ. ύπτιο με χρόνο 1:01.75.

  • Σήμερα αναμένεται να ξεκινήσουν και τα αγωνίσματα του στίβου με την Ελλάδα να συμμετάσχει με 36 αθλητές/τριες.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ