Τετάρτη 26 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Επιδρομές και εσωτερική ένταση στη Γάζα

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ - ΡΑΜΑΛΑ.--

Τρεις στόχους εντός της Λωρίδας της Γάζας έπληξαν τα ξημερώματα της Δευτέρας ισραηλινά αεροσκάφη χωρίς να προκαλέσουν θύματα αλλά αρκετές ζημιές σε εγκαταστάσεις τόσο της ισλαμιστικής «Τζιχάντ» όσο και της «Χαμάς». Οι επιδρομές έγιναν ώρες μετά την εκτόξευση τουλάχιστον δύο ρουκετών από τη Γάζα προς το νότιο Ισραήλ, οι οποίες, σύμφωνα τουλάχιστον με τον ισραηλινό στρατό, εντοπίστηκαν και καταστράφηκαν από τον αντιπυραυλικό «θόλο» που έχει στηθεί.

Στη Λωρίδα της Γάζας, όμως, επικρατούσε ιδιαίτερη ένταση πριν από τις ισραηλινές επιδρομές καθώς σε συμπλοκή με αστυνομικούς που πρόσκεινται στην ισλαμιστική «Χαμάς» έχασε τη ζωή του ηγετικό στέλεχος του στρατιωτικού σκέλους της ισλαμιστικής «Τζιχάντ». Η τελευταία κατήγγειλε τη «Χαμάς», η οποία ανταπάντησε ότι ο Ρασίντ Κάσιμ Τζουντάγαϊχ σκοτώθηκε από εκπυρσοκρότηση του όπλου του.

  • Μετά από πολύωρη συνάντηση, ο Πρόεδρος Αμπάς στη Δυτική Οχθη έκανε δεκτή την παραίτηση του πρωθυπουργού Ράμι Χαμντάλαχ, που είχε ορκιστεί μόλις στις 6 Ιουνίου. Δεν έγινε γνωστό αν θα αντικατασταθεί ο Χαμντάλαχ και από ποιον.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ