Τετάρτη 26 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΛΒΑΝΙΑ
Νέος διαχειριστής για το κεφάλαιο

TΙΡΑΝΑ.--

Ο συνασπισμός «Συμμαχία για την Ευρωπαϊκή Αλβανία» με επικεφαλής το «Σοσιαλιστικό Κόμμα» του Εντι Ράμα προβάλλει ως αδιαμφισβήτητος νικητής των βουλευτικών εκλογών της περασμένης Κυριακής στην Αλβανία, από τις οποίες ωστόσο δεν έλειψαν τα επεισόδια βίας που προκάλεσαν το θάνατο ενός υποστηρικτή της αντιπολίτευσης στην πόλη Λιάτσι και τον τραυματισμό τριών ατόμων.

Σύμφωνα με την καταμέτρηση του 90% των εκλογικών αποτελεσμάτων (υπήρξε και επανακαταμέτρηση σε κάποιες περιπτώσεις), η «Συμμαχία για την Ευρωπαϊκή Αλβανία» συγκεντρώνει ποσοστό 58% και 84 έδρες. Δεύτερη αναδεικνύεται η «Συμμαχία για την Απασχόληση, την Ευημερία και την Ενταξη» του απερχόμενου πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα με 39%και 56 έδρες στη 140μελή αλβανική βουλή.

Το ποσοστό της αποχής των περίπου 3.300.000 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων ξεπέρασε το 46% και οι δύο σχηματισμοί πρεσβεύουν διαφορετικές μερίδες του κεφαλαίου και έχουν κοινή στρατηγική με κυρίαρχο ζήτημα την ένταξη στην ΕΕ, κάτι που προμηνύει νέα δεινά για τα λαϊκά στρώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ