Παρασκευή 28 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Φεστιβαλικές παραστάσεις

Την περίφημη όπερα του Χέντελ «Αλεσάντρο», που θριάμβευσε στο Λονδίνο το 1726, θα παρουσιάσει σήμερα και μεθαύριο, στο Μέγαρο Μουσικής, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, η ορχήστρα «Καμεράτα», υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου. Η πρεμιέρα δόθηκε (25/5/2013) στο «Σταατσθέατερ» του Βισμπάντεν και αποθεώθηκε, ενώ η ηχογράφησή της απέσπασε το Α' Διεθνές Βραβείο. Ο Χέντελ χρησιμοποίησε την ιστορία του Μ. Αλεξάνδρου ως αφορμή για το ξετύλιγμα ενός φαντασμαγορικού παραμυθιού. Η σκηνοθεσία και χορογραφία της Λουσίντα Τσάιλντς ακροβατεί ανάμεσα στον περίτεχνο κόσμο του μπαρόκ και στις παρασκηνιακές σχέσεις των κινηματογραφικών αστέρων στη δεκαετία του 1930. Σκηνικά - κοστούμια Πάρι Μέξη. Φωτισμοί Γιώργου Τέλλου. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους οι: Μαξ Εμάνουελ Τσένικ, Μπλαντίν Στάσιεβιτς, Αντριάνα Κοσέροβα, Χαβιέ Σαμπάτα, Πάβελ Κουντίνοφ, Χουάν Σάντσο, Νίκος Σπανός.

  • Την 24ωρης διάρκειας παράσταση του Γιάννη Κακλέα με το πεζογράφημα του Σάμουελ Μπέκετ «Μερσιέ και Καμιέ» παρουσιάζει το Φεστιβάλ Αθηνών (Πειραιώς 260) από σήμερα τα μεσάνυχτα μέχρι αύριο τα μεσάνυχτα. Τα δύο πρόσωπα του Μπέκετ προσπαθούν να δουν τα αόρατα, να ακούσουν τα ανήκουστα, να «μιλήσουν» σιωπώντας και το αντίστροφο. Μετάφραση Αρη Μπερλή. σκηνογραφία Μανόλη Παντελιδάκη, φωτισμοί Σάκη Μπιρμπίλη, ήχοι Κωστή Φιορέτου. Παίζουν: Αρης Σερβετάλης, Κώστας Φιλίππογλου, Κίμων Φιορέτος, Μένη Κωνσταντινίδου.
  • Στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, το παρισινό «Theatre de la Ville» θα παρουσιάσει (30/6, 1/7) το έργο του Ιονέσκο «Ρινόκερος», με το οποίο ο Γαλλορουμάνος συγγραφέας καυτηρίασε οξύτατα τη μεταπολεμική αστική κοινωνία. Σκηνοθεσία Εμανιουέλ Ντεμαρσί - Μότα, σκηνικά - φωτισμοί Ιβ Κολέ, μουσική Τζέφερσον Λεμπέιγ, κοστούμια Κορίν Μποντελό, μακιγιάζ Κατρίν Νικολά. Παίζουν δεκατρείς ηθοποιοί. Θα υπάρχουν ελληνικοί υπέρτιτλοι.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ