Παρασκευή 28 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Στη Μόσχα παραμένει ο Σνόουντεν

ΜΟΣΧΑ - ΝΤΑΚΑΡ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Στο αεροδρόμιο της Μόσχας παρέμενε μέχρι και χτες, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, ο πρώην σύμβουλος της CIA Εντουαρντ Σνόουντεν, για τον οποίο η Ουάσιγκτον έχει εκδώσει ένταλμα σύλληψης, ακυρώνοντας το διαβατήριό του, με αφορμή τη διαρροή στοιχείων για τα μυστικά προγράμματα παρακολούθησης.

Ρώσοι αξιωματούχοι οι οποίοι δεν κατονομάζονται, θεωρούν ότι η λύση στην υπόθεση ενδεχομένως να είναι η χορήγηση ασύλου, προσθέτοντας ότι η Μόσχα δεν έχει δεχθεί επίσημο αίτημα έκδοσής του στις ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Μπάρακ Ομπάμα, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι δεν έχει επικοινωνήσει και δεν προτίθεται να το κάνει με τους ομολόγους του σε Κίνα και Ρωσία για το ζήτημα του Ε. Σνόουντεν, επιχειρώντας να υποβαθμίσει την υπόθεση προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ δε θα «διατάξουν την κατάρριψη αεροπλάνου που μεταφέρει έναν 29χρονο χάκερ».

Το Εκουαδόρ διέψευσε για ακόμα μία φορά ότι έχει ήδη εκδώσει ταξιδιωτικά έγγραφα για τον Ε. Σνόουντεν, παρά το ότι η αίτηση ασύλου έχει γίνει και βρίσκεται υπό εξέταση. H κυβέρνηση του Εκουαδόρ επίσης απάντησε στις απειλές των ΗΠΑ ότι θα περικόψουν τα έσοδα από δασμούς προς τη χώρα αν δώσει άσυλο στον πρώην πράκτορα. Δηκτικά σημείωσε ότι παραιτείται από το κονδύλι ύψους 23 δισ. δολαρίων τον χρόνο και το ...δωρίζει στις ΗΠΑ για να βελτιώσουν την εκπαίδευση στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ