Τρίτη 2 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Μάχες εντυπώσεων με λάφυρο τη διακυβέρνηση

Διαγκωνίζεται με τη ΝΔ για το ποιος θα κρύψει πιο αποτελεσματικά τον ταξικό χαρακτήρα των μέτρων που παίρνονται

Μάχες εντυπώσεων δίνει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, για να διαφοροποιηθεί από τη συγκυβέρνηση στα επιμέρους, αφού στον πυρήνα της διαχείρισης συμφωνούν, έστω και με άλλο μείγμα. Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά εκλογές, προαναγγέλλει αίτημα για σύσταση εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για την ΕΡΤ, αλλά και να παραμείνει η Βουλή ανοιχτή όλο το καλοκαίρι για να ...αναγκαστεί ο πρωθυπουργός να πάει και να υπερασπιστεί την πολιτική του!

Τις σχετικές κοινοβουλευτικές διαδικασίες ξεκίνησαν χτες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που επισκέφτηκαν τον πρόεδρο της Βουλής. Ταυτόχρονα, ο Αλ. Τσίπρας επιμένει να θολώνει τα νερά για τον ταξικό χαρακτήρα των αντιλαϊκών μέτρων, μιλώντας («Αυγή» του Σαββάτου) για κυβέρνηση που αποτελείται από το «υπηρετικό προσωπικό της τρόικας και τους βουλιμικούς της εξουσίας»!

Στην ίδια συνέντευξη και σε μια προσπάθεια να πείσει ότι το πολιτικό ζήτημα σήμερα είναι η θωράκιση της αστικής δημοκρατίας, εγκαλεί τον πρωθυπουργό ότι «κατεδαφίζει το σήμα της δημοκρατίας» και διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «εγγυητής της δημοκρατίας, υπερασπιστής της δημοκρατίας (...) υπερασπιστήκαμε με πάθος το Σύνταγμα».

Σε άλλο σημείο, σκορπά αυταπάτες ότι η Βουλή και γενικά οι θεσμοί του αστικού κράτους μπορούν να αποτελέσουν ασπίδα προστασίας του λαού απ' τα μέτρα που αποφασίζουν και υλοποιούν τα κόμματα του κεφαλαίου, ισχυριζόμενος ότι «αν λειτουργεί σε ολομέλεια, κανείς δεν θα τολμήσει να επαναλάβει τις αντισυνταγματικές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Οποιος επιχειρήσει να κλείσει 10 δημόσιους οργανισμούς, 20 νοσοκομεία, 200 σχολεία και βιβλιοθήκες σε θερινό τμήμα, είναι εχθρός της δημοκρατίας και της κοινωνίας (...) Θα αναγκάσουμε τον πρωθυπουργό να (...) έρθει στη Βουλή να υπερασπιστεί την κυβέρνηση που έφτιαξε και την πολιτική του»!

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται και στη ΔΗΜΑΡ, καλώντας την να τοποθετηθεί πάνω στα κάλπικα διλήμματα που σερβίρουν στο λαό, όπως το «μνημόνιο ή δημοκρατία» - «μνημόνιο ή εργασία και ανάπτυξη». Αφήνει σκόπιμα στο απυρόβλητο την εξουσία των μονοπωλίων, για τις ανάγκες των οποίων υλοποιούνται τα μνημόνια και οξύνεται ο κρατικός αυταρχισμός.

Τέλος, ερωτηθείς για το επικείμενο ιδρυτικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλ. Τσίπρας δηλώνει ότι «είναι η ώρα να γίνουμε το ενιαίο κόμμα της εργατικής τάξης, των κοινωνικών κινημάτων και της αμφισβήτησης της νέας γενιάς», όταν το μόνο που υπηρετεί η ενιαιοποίηση του κόμματος είναι να γίνει αξιόπιστη δύναμη για το κεφάλαιο και να αναβαθμιστεί στην αστική διαχείριση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Θα τα «ξαναφτιάξουν» (2015-09-10 00:00:00.0)
Να βγάλει ο λαός συμπεράσματα (2015-08-19 00:00:00.0)
Διεργασίες με φόντο το τρίτο σκληρό μνημόνιο (2015-07-17 00:00:00.0)
Ανταγωνίζονται για το ποιος είναι καλύτερος διαχειριστής (2014-01-18 00:00:00.0)
Υμνους στον Ομπάμα, προσκλητήριο στον Καμμένο (2012-11-20 00:00:00.0)
Κουρνιαχτός για αντιπερισπασμό (2010-12-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ