Τρίτη 2 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΠΟΥ ΖΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Η ΕΥΡΩΠΗ: «Σε νέο ρεκόρ 12,1% ανήλθε η ανεργία στην ευρωζώνη το Μάιο, από 12% τον Απρίλιο (...) Στο σύνολο της ΕΕ ο αριθμός των ανέργων κάτω από 25 ετών φτάνει τα 5,5 εκατομμύρια» (στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: «8 μήνες με 8 χαράτσια 8,35 δισ. ευρώ (...) Θεωρείται πάντως εξαιρετικά αμφίβολο εάν το ποσό αυτό θα φτάσει στο σύνολό του στα κρατικά ταμεία, δεδομένου ότι τα περισσότερα νοικοκυριά αδυνατούν πλέον να πληρώσουν τόσα πολλά υπέρογκα ποσά φόρων μαζεμένα» (στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

Η «ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ»: «Είναι σαφής η προσπάθεια που εκδηλώνεται να "διανθιστεί" η αντίδραση με τη συμμετοχή (...) ομάδων απολυμένων είτε από τα ναυπηγεία είτε από εταιρείες όπως η πτωχευμένη Κατσέλης. Στον πυρήνα αυτής της προσπάθειας βρίσκεται μια πρωτοβουλία 12 πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών σωματείων και δευτεροβάθμιων ομοσπονδιών (...) Σε πολλές από αυτές τις οργανώσεις είναι δραστήριες ομάδες προερχόμενες από την ΠΑΣΚΕ που έχουν κατ' ουσίαν προσχωρήσει είτε στον ΣΥΡΙΖΑ είτε στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και βασική επιδίωξη είναι η προκήρυξη μιας "πολιτικής απεργίας" απέναντι στην κυβέρνηση» (στο ΒΗΜΑ).

Η ΠΡΑΞΗ: «Το πλήθος των διαδηλωτών που ξεπερνούσε τους 500 ανθρώπους κατευθύνθηκε στη συνέχεια προς την πλατεία Συντάγματος» (στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ).

ΟΙ ΜΑΖΕΣ: «Σε ό,τι αφορά το χαρτί των κινητοποιήσεων για το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε μεγάλη μάχη τα στελέχη δεν κρύβουν την απογοήτευσή τους καθώς τελικά "οι πλατείες δεν γέμισαν"» (στα ΝΕΑ).

Η ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ: «Το μείζον πρόβλημα είναι η τρομακτική ύφεση, που βαθαίνει (...) Η πιο μορφωμένη γενιά της Ελλάδας μεταναστεύει για να βρει ευκαιρία να εργαστεί και να δημιουργήσει - δεν ζητιανεύει επιδόματα, δεν σπούδασε "πελάτης". Αυτή η πολιτική πρέπει να ανατραπεί (...) Το καυτό πρόβλημα είναι τα 450.000 νοικοκυριά στα οποία δεν μπαίνει ούτε ένα μεροκάματο, με 1.400.000 μέλη που ζουν σε συνθήκες ανέχειας, αντιμέτωπα με την απεχθέστερη αναλγησία» (από άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ