Τετάρτη 3 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ
Χρήμα και προγράμματα για φτηνότερους εργάτες

Θα γίνει σήμερα και διοργανώνεται από τη γερμανική Καγκελαρία

Οι στρατιές των ανέργων είναι δημιούργημα του καπιταλισμού, που τους αξιοποιεί για να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων
Οι στρατιές των ανέργων είναι δημιούργημα του καπιταλισμού, που τους αξιοποιεί για να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων
Ενα βήμα παραπέρα στην κατάρτιση σχεδίων και προγραμμάτων, που στόχο έχουν να αξιοποιήσουν τους άνεργους για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα του ευρωενωσιακού κεφαλαίου, αναμένεται να κάνουν σήμερα στο Βερολίνο οι αρχηγοί κρατών μελών της ΕΕ, μεταξύ των οποίων και ο Αντ. Σαμαράς, σε συνέδριο που διοργανώνει η γερμανική κυβέρνηση.

Στο συνέδριο θα συμμετέχουν η Γερμανίδα Καγκελάριος Α. Μέρκελ, ο Γάλλος πρόεδρος Φρ. Ολάντ, ο πρωθυπουργός της Λιθουανίας (προεδρεύουσας της ΕΕ το δεύτερο εξάμηνο) Α. Μπουτκεβίτσιους, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χερμάν βαν Ρομπάι, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο και υπουργοί Εργασίας από τα κράτη - μέλη της ΕΕ.

Το συνέδριο, με θέμα την «απασχόληση των νέων στην Ευρώπη», πραγματοποιείται λίγες μέρες μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, που αποφάσισε μέτρα για την ανάσχεση δήθεν της ανεργίας των νέων. Ολα αυτά, στο φόντο των νέων (υποτιμημένων) στατιστικών στοιχείων που ανακοίνωσε προχτές η «Γιουροστάτ», κάνοντας λόγο για 24,405 εκατομμύρια άνεργους στην ΕΕ. Διακηρυγμένος στόχος του συνεδρίου, όπως αναφέρει η γερμανική κυβέρνηση, είναι «η ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών από τις εμπειρίες στις διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες με στόχο την προώθηση της απασχόλησης των νέων».

Στο συνέδριο αναμένεται να εξειδικευτούν παραπέρα τα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας και να συνεχιστούν τα παζάρια για την κατανομή των 6 δισ. ευρώ, που αποφάσισε να χορηγήσει η ΕΕ τη διετία 2014 - 2015 για την «αντιμετώπιση» της ανεργίας σε χώρες με ποσοστά ανεργίας των νέων άνω του 25%. Τα χρήματα αυτά θα καταλήξουν στα ταμεία των επιχειρηματικών ομίλων, μέσω επιδοτήσεων, απαλλαγών από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές.

Φτηνότερα εργατικά χέρια θα εξασφαλίσουν οι εργοδότες και από τα προγράμματα μαθητείας, κατάρτισης και κινητικότητας των εργαζομένων, με την επωνυμία «εγγύηση νεολαίας», που αποφασίστηκαν στη Σύνοδο Κορυφής. Στόχος τους είναι η δημιουργία θέσεων πεντάμηνης απασχόλησης, σπουδών ή μαθητείας σε ανέργους κάτω των 25 ετών. Οι συγκεκριμένες ευρωενωσιακές κατευθύνσεις θα διευκολύνουν τους μεγαλοεργοδότες να απολύουν εργαζομένους με σχετικά καλύτερα εργασιακά δικαιώματα και να προσλαμβάνουν νέους, πάμφθηνους, χωρίς συλλογικές συμβάσεις και δικαιώματα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η «ευελιξία» βασικός μοχλός αύξησης της απασχόλησης (2014-11-26 00:00:00.0)
Εκδήλωση για νέους στην κατάρτιση και στα προγράμματα απασχόλησης (2014-02-26 00:00:00.0)
«Μαθητεία» αντί για σχολικά θρανία (2013-06-30 00:00:00.0)
«Πεσκέσι» οι άνεργοι στους επιχειρηματικούς ομίλους (2013-06-29 00:00:00.0)
Προτάσεις ανακύκλωσης της ανεργίας (2013-03-01 00:00:00.0)
Διωγμός σε βάρος των ανέργων (2006-10-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ