Πέμπτη 4 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ «ΟΛΥΜΠΟΣ»
Μπαράζ απολύσεων και ... προσλήψεων

Σε μπαράζ απολύσεων εργαζομένων και σε ταυτόχρονη πρόσληψη νέων, οι οποίοι, όμως, παίρνουν πολύ χαμηλότερες αμοιβές, προχωράει η γαλακτοβιομηχανία «ΟΛΥΜΠΟΣ» των ΑΦΩΝ Σαράντη, στη Λάρισα.

Ηδη, έχουν απολυθεί 20 εργαζόμενοι (οι 7 τον τελευταίο μήνα), με διάφορα προσχήματα, ενώ προς τους 4 που απολύθηκαν στην 1η Ιούλη, δηλώθηκε, καθαρά, πως μοναδικός λόγος που τους «σχόλασαν» είναι ότι κοστίζουν στη επιχείριση ακριβά! Ταυτόχρονα, έχουν γίνει, μέχρι στιγμής, 30 νέες προσλήψεις εργαζομένων με μισθούς από 429 - έως 511 ευρώ, ενώ υπάρχει μόνιμα αγγελία στις τοπικές εφημερίδες για προσλήψεις νέου προσωπικού.

Η εργοδοσία δεν κρύβει -αντιθέτως, απροκάλυπτα, διαδίδει- ότι στόχος της είναι να απολυθούν όλοι οι παλαιοί που κοστίζουν στην εταιρεία και θα αντικατασταθούν με νέο, πιο φτηνό εργατικό δυναμικό!

Να σημειωθεί ότι η εν λόγω βιομηχανία, και εν μέσω οικονομικής κρίσης, έχει αύξηση του τζίρου και των κερδών, με τεράστιες επενδύσεις στα Βαλκάνια και γενικότερα!

«Απάνθρωπη, καταχρηστική και προκλητική», χαρακτηρίζει αυτή τη συμπεριφορά των εργοδοτών της εταιρείας «ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΕ», το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων - Ποτών Ν. Λάρισας και με υπόμνημά του προς την Επιθεώρηση Εργασίας ζητάει να γίνει Τριμερής Συνάντηση και να παρέμβει για:

* Να σταματήσουν, αμέσως, οι καταχρηστικές απολύσεις και να επιστρέψουν πίσω όσοι απολυμένοι το επιθυμούν.

* Να εφαρμοστεί και στους νέους εργαζόμενους το μισθολογικό καθεστώς που ισχύει για τους παλιούς, για να μην παραβιάζεται η αρχή της ίσης μεταχείρισης των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ