Πέμπτη 4 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Διώξεις συνδικαλιστών

Με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνίας δικάζονται αύριο Παρασκευή στη Ζάκυνθο τρεις πρωτοπόροι αγωνιστές του ταξικού κινήματος. Το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου καλεί σε συγκέντρωση αύριο Παρασκευή 5 Ιούλη, στις 9 το πρωί στα δικαστήρια, απαιτώντας να σταματήσουν οι διώξεις των συνδικαλιστών.

Συγκεκριμένα, ο Τάκης Στρούζας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου, ο Σπύρος Μπέτσης, πρώην γραμματέας της ΝΕ Ζακύνθου του ΚΚΕ, μέλος τότε του ΔΣ των Ιδιωτικών Υπαλλήλων και ο Γιώργος Κωνσταντίνου, πρόεδρος του κλαδικού Σωματείου Χρηματοπιστωτικού Ζακύνθου, αντιμετωπίζουν δίωξη που αφορά την πανελλαδική πανεργατική απεργία που έγινε το Φλεβάρη του 2010 και την απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι της Ζακύνθου.

Τη συμπαράστασή τους στους διωκόμενους εκφράζουν τα Σωματεία Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Εργατοϋπαλλήλων Ιδιωτικού Τομέα Ζακύνθου, καθώς και οι τοπικές Γραμματείες της ΠΑΣΥ και της ΠΑΣΕΒΕ. Καλούν τους εργαζόμενους του νησιού να πάρουν μέρος στην αυριανή κινητοποίηση, στις 9 το πρωί στα δικαστήρια, με αίτημα να σταματήσουν οι διώξεις.

Στο Περιστέρι

Με τη δίωξη συνδικαλιστή, στελέχους του ΠΑΜΕ, επιδιώκει να τρομοκρατήσει τους εργάτες του Δήμου η δημοτική αρχή Περιστερίου. Εχει καταθέσει μήνυση που εκδικάζεται αύριο Παρασκευή (Ευελπίδων, κτίριο 8) με την κατηγορία της «συκοφαντικής δυσφήμισης». Με ανακοίνωσή της η Σωματειακή Επιτροπή Εργαζομένων Δήμου Περιστερίου καταγγέλλει τη δημοτική αρχή σημειώνοντας ότι η μήνυση κατατέθηκε γιατί κατά την πολυήμερη απεργιακή κινητοποίηση του 2008 ο συνδικαλιστής αποκάλυψε τον απεργοσπαστικό μηχανισμό που είχε στήσει η ίδια η Δημοτική Αρχή και συγκεκριμένα την παραποίηση των δελτίων κίνησης (με σφραγίδα και υπογραφή του Συλλόγου Εργαζομένων) με σκοπό να τσακίσει την απεργία βγάζοντας περισσότερα απορριμματοφόρα στο Περιστέρι.

Στο καζίνο Θεσσαλονίκης

Την άρση της συνδικαλιστικής προστασίας του προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων στη «HYATT REGENCY ξενοδοχειακή και τουριστική ΑΕ», ζητά η εργοδοσία, προκειμένου να προχωρήσει στην απόλυσή του.

Η επιχείρηση έχει προσφύγει στην επιτροπή του άρθρου 15 του νόμου 1264/1982 επικαλούμενη ότι ο πρόεδρος του Σωματείου Τ. Φιλιππόπουλος εξύβρισε δήθεν τη διευθύντρια Προσωπικού της εταιρείας και το διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών. Στην πραγματικότητα ο Τ. Φιλιππόπουλος αντέδρασε στην εκδικητική απόλυση συναδέλφου του, δραστήριου μέλους του σωματείου, ο οποίος μάλιστα είχε καταθέσει υποψηφιότητα για τις αρχαιρεσίες του σωματείου. Η προσφυγή της εργοδοσίας εκδικάζεται αύριο Παρασκευή στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης. Σε συγκέντρωση αλληλεγγύης καλεί το Σωματείο και δηλώνει ότι δε θα περάσει η προσπάθεια της εργοδοσίας να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και να σταματήσει τη δράση του σωματείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ